Drum județean aflat în proces de modernizare, distrus de ploi! Proiectul se derulează pe fonduri europene

Drum județean aflat în proces de modernizare, distrus de ploi! Proiectul se derulează pe fonduri europene. Marți, 8 iunie, a fost rupere de nori în comuna Recea! Ploaia torențială a făcut prăpăd, printre pagube numărându-se și distrugerea parțială a unora dintre lucrările efectuate pe DJ 504, proiect derulat cu fonduri europene.
Reprezentanții Consiliului Județean Argeș, împreună cu cei ai ISU Argeș, ABAAV, ANIF și Regiei de drumuri au constatat efectele calamității și au evaluat pagubele.
Pentru modernizarea drumului județean DJ 504, de la limita judeţului Teleorman-Popeşti-Izvoru-Recea-Cornăţel-Vulpeşti (DN65A), în lungime de 24,995 km, ce traversează comunele Popeşti, Izvoru, Recea, Buzoieşti, Consiliul Județean Argeș a accesat fonduri europene. Lucrările de modernizare a acestui drum au început în vara anului trecut.
“Doresc să mulțumesc tuturor celor implicați în comisia de evaluare, pentru promptitudinea cu care au răspuns apelului făcut de Consiliul Județean Argeș. Așteptăm raportul oficial care va cuprinde și o evaluare a pagubelor la drumul județean DJ 504.” spune Marius Nicolaescu, vicepreședinte Consiliul Județean Argeș.
Din informarea întocmită de specialiaștii din direcția care se ocupă cu derularea contractului reiese că: “Apa rezultată din precipitații și din cantitățile de apă acumulate de pe versanți au afectat lucrările executate (pe sectoare) pe drumul județean DJ 504 situate dreapta – stânga, între km. 125+218 – 128+140, la Recea, astfel: șanțurile săpate din pământ, accesele la proprietăți, podețe, podețe dalate transversale, casetele de lărgire drum au fost afectate de cantitatea mare de precipitații, agregatele au fost transportate de apă distrugând o parte din lucrările executate, colmatând șanțurile, podețele. În unele locuri apa a trecut de pe partea dreaptă, peste partea carosabilă, pe partea stânga a drumului afectând o parte din lucrările executate”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here