O dronă care încerca să lanseze droguri în curtea unităţii a fost suprinsă deasupra Penitenciarului Mioveni. Aparatul survola zona cu un pachet destinat, cel mai probabil, unui deținut.

Atât drona cât şi pachetul au ajuns în posesia agenților DIICOT, care investighează cazul.

Comunicat de presă Penitenciarul MIOVENI

“Datorită vigilenței manifestată de personalul Penitenciarului Mioveni, în data de 21.02.2017, în jurul orei 01:15, a fost identificat un aparat de zbor de mici dimensiuni (dronă) care survola, de la o inățime de aproximativ 50-100 m, spațiul aerian al unității. În acest sens, întreg personalul unității, dar și al Spitalului Penitenciar Mioveni, aflat în serviciul de pază și supraveghere, a fost alertat pentru a manifesta atenție sporită în observarea pachetelor ce ar fi putut fi aruncate în interiorul penitenciarelor, aspect care nu a fost constatat.

A fost informată Poliția Orasului Mioveni  care a intervenit cu operativitate in timp ce drona încă survola Penitenciarul Mioveni.

În continuare, o echipă formată din agenți de penitenciare, împreună cu echipajul de poliție, s-a deplasat la locul de unde a fost dirijat aparatul zburător pentru a fi scotocită zona. Cu această ocazie, în afara unității, a fost descoperit un colet care a fost ridicat de organele de poliție.

Au fost efectuate controale în zona curţilor de plimbare din cadrul Penitenciarului Mioveni şi a Penitenciarului Spital Mioveni, nefiind descoperite obiecte interzise”.

Comments

comments