Doi morți și patru oameni în stare gravă, în urma unor transfuzii de sânge, la Clinica de Hematologie din Craiova. Din câte se pare, la o primă analiză a situaţiei, sângele ar fi fost ținut în condiții improprii. Conducerea Spitalului Clinic Municipal Filantropia Craiova a anunțat Poliția în legătură cu decesele suspecte.

Potrivit informaţiilor disponibile, primul deces a survenit imediat după transfuzia de sânge. Specialiştii afirmă că poate fi vorba despre o simplă coincidență nefericită, dar şi că acest caz ”seamănă” a fi rezultatul unei greșeli omenești. Surse din interiorul spitalului spun că cei doi pacienți ar fi murit din cauza unui infarct, respectiv a unui stop cardiac. Este foarte posibil ca sângele transfuzat să fi fost păstrat în condiţii improprii, susțin aceleasi surse.

Purtătorul de cuvânt al DSP Dolj, Ştefan Popescu, a declarat că șase din cei doisprezece pacienți, care au primit transfuzii de sânge în cursul zilei de vineri, au prezentat reacții adverse, pentru doi dintre ei acestea fiind fatale. Este vorba despre o femeie de 81 de ani şi un bărbat de 67 de ani, ambii pacienţi ai Spitalului “Filantropia”.

Cele două cadavre au fost depuse la morga spitalului şi urmează ca medicii legişti să se pronunţe cu privire la cauza decesului şi în funcţie de concluziile medicilor specialişti să se dispună în continuare cercetări de către procurorul care supraveghează cercetarea penală a Secţiei 1″, a declarat luni, Amelia Barbu, purtător de cuvânt al IPJ Dolj.

Comments

comments