Domnule Director,

În data de 6 martie a.c., publicaţia dumneavoastră „Universul Argeşean” a publicat atât în ediţia online, cât şi în cea tipărită articolul intitulat: „Europarlamentarul Victor Boştinaru, acuzat de Emil Bobu că, la Revoluţie, i-a furat ceasul şi 6.000 de lei” semnat de Elena Marta. În acest articol este citat fostul Ministru de Interne şi viceprim-ministru din perioada regimului comunist, Emil Bobu, care declară că „i-a fost luat ceasul şi cei 6.000 de lei” pe care îi avea asupra lui la momentul în care a fost capturat la Găeşti în seara zilei de 22 decembrie 1989.
Aserţiunea din publicaţia dumneavoastră conform căreia mi-aş fi însuşit bunurile fostului nomenclaturist nu este doar falsă, ci şi prezentată într-o manieră maliţioasă şi nefundamentată. Mai mult decât atât, în ciuda prevederilor din codul deontologic al ziaristului, nu am fost contactat niciodată de către redacţia publicaţiei „Universul Argeşean”, înainte sau după publicarea articolului, pentru un punct de vedere.    

Astfel, vă transmit procesul verbal din seara zilei de 22 decembrie 1989, de la ora 19:30, întocmit în Casa de Cultură a oraşului Găeşti, judeţul Dâmboviţa, în care sunt detaliate obiectele şi documentele găsite asupra lui Emil Bobu şi asupra soferului său Eugen Horvath, în prezenţa altor şase persoane care semnează procesul verbal. În acest document se arată clar faptul că asupra lui Emil Bobu s-au găsit şi s-au predat mai departe unităţii militare care l-a preluat, pe lângă alte obiecte, un ceas de mână marca Seiko şi suma de 5.500 de lei. Mai mult decât atât, procesul verbal este contrasemnat de cel care a primit toate obiectele din documentul menţionat şi care l-a preluat pe Emil Bobu la Unitatea Militară 01901 din localitatea Titu, respectiv căpitanul Toma Nicolae.    

Doresc să precizez că acest proces verbal şi unele dintre documentele aflate în posesia lui Emil Bobu au fost transmise unităţilor militare care l-au anchetat pe acesta.
Date fiind aspectele menţionate, precum şi dovezile pe care vi le-am prezentat, vă solicit domnule Director să publicaţi dreptul meu la replică atât în ediţia tipărită a publicaţiei dumneavoastră, pe o întindere şi la o poziţionare asemenea articolului menţionat mai sus, cât şi în ediţia online a ziarului. Alături de dreptul meu la replică, vă solicit să publicaţi integral conţinutul procesului verbal care îl însoţeşte – dovada veridicităţii afirmaţiilor mele şi a onestităţii tuturor membrilor Comitetului Orăşenesc de Salvare Găeşti, implicaţi în operaţiunea de reţinere a lui Emil Bobu şi de predare a acestuia Unităţii Militare.

Victor Boştinaru    
Membru al Parlamentului European

 

 

Comments

comments

DISTRIBUIȚI