Oferta de conace boiereşti de pe piaţa locală nu este una foarte bogată, iar majoritatea proprietăţilor au preţuri mult mai reduse decât ale vilelor din marile oraşe. Din cele 10 conace scoase la vânzare în toată ţara în prezent, două sunt din Argeş: Conacul Valea Mare şi Conacul Tigveni. Aceste imobile, amplasate în zone rurale, sunt considerate adevărate monumente istorice, fiind legate de numele unor personalităţi ca Gheorghe I.I.C. Brătianu sau Lucia Sturdza Bulandra.

Conacul Valea Mare – monument istoric scos la vânzare la 170.000 de euro

Conacul Valea Mare este monument istoric, fiind înregistrat la Ministerul Culturii şi este scos la vânzare de compania Galaxy Imob la un preţ de 170.000 de euro. Conacul are o suprafaţă utilă de aproximativ 400 mp şi un teren de 10.000 mp, cuprinde şi o livadă impresionantă cu circa 300 de meri şi pruni, dar şi o zonă viticolă. Dispune de două pivniţe, una amenajată drept cramă tradiţională, iar a doua – o cramă rustică, ce are ceramică de Horezu şi Corund. Conacul este opera unui mare arhitect italian, cu dedicaţie specială pentru renumita actriţă Lucia Sturdza – Bulandra. În incinta curţii se află o piscină de 100 mc, dotată cu aparatură de filtrare şi tratament, schimbător de căldură, reflectoare subacvatice. În mijlocul curţii este realizat şi amplasat un foişor din lemn, în care te poţi bucura de toată splendoarea spectacolului natural care te înconjoară.

Conacul Teodor Brătianu din Tigveni costă doar 45.000 de euro

Conacul Teodor Brătianu din Tigveni, care a aparţinut istoricului Gheorghe I.I.C. Brătianu este scos la vânzare pentru 45.000 de euro. Imobilul are o suprafaţă de 250 mp şi 13.000 mp de teren. Preţul redus al acestui imobil care este inclus în patrimoniul României este determinat şi de faptul că în prezent nu este locuibil şi necesită investiţii ulterioare, potrivit anunţului postat, la începutul lunii noiembrie, pe Mercador.ro.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI