Dosare penale pentru două tinere din Argeș care au folosit certificatul de vaccinare al altor persoane

În noaptea de 03 spre 04 decembrie, în jurul orei 01:00, polițiștii Secției 2 Poliție Pitești, care acționau pentru verificarea respectării normelor de prevenire a infectării și combatere a răspândirii coronavirusului, au efectuat verificări în trafic, pe bld. Nicolae Bălcescu din municipiul Pitești. Cu această ocazie, pasagera unui autoturism a prezentat un certificat verde și a comunicat date de identitate, din verificări rezultând că dovada vaccinării nu îi aparține.

În continuare, a fost stabilită identitatea persoanei în cauză, ca fiind o femeie de 25 de ani, din Pitești, care nu a putut prezenta dovada vaccinării sau a unei situații prin care să fie exceptată de la restricțiile de deplasare, instituite conform prevederilor H.G. 1183 din 2021, privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 09 noiembrie 2021.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals privind identitatea, conform art. 327 din Codul Penal, în care verificările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care fapta a fost săvârșită și luarea măsurilor legale care se impun.

Minoră prinsă cu certificatul de vaccinare al altei persoane 

În noaptea de 02 spre 03 decembrie, aproape de miezul nopții, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Curtea de Argeș, care acționau pentru verificarea respectării normelor de prevenire a infectării și combatere a răspândirii coronavirusului, au efectuat verificări în trafic, pe str. Negru Vodă, din municipiul Curtea de Argeș.

Cu această ocazie, pasagera unui autoturism a prezentat un certificat verde și a comunicat date de identitate, din verificări rezultând că dovada vaccinării nu îi aparține.

În continuare, a fost stabilită identitatea persoanei în cauză, ca fiind o minoră de 17 de ani, din Bradu, care nu a putut prezenta dovada vaccinării sau a unei situații prin care să fie exceptată de la restricțiile de deplasare, instituite conform prevederilor H.G. 1183 din 2021, privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 09 noiembrie 2021.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals privind identitatea, conform art. 327 din Codul Penal, în care verificările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care fapta a fost săvârșită și luarea măsurilor legale care se impun. (foto ilustrativ)

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here