Dosar penal pentru ucidere din culpă în cazul copilului care a murit după ce a fost anesteziat la dentist

0
892

Copilul în vârstă de 4 ani și 6 luni din Pitești care a intrat în comă după o anestezie generală făcută la Clinica Teddy Care din Pitești a murit în urmă cu puțin timp la Spitalul ”Grigore Alexandrescu”. ”Referitor la cazul copilului transportat la spital în urma unei proceduri medicale stomatologice, având în vedere modificarea situației juridice, urmează a fi schimbată încadrarea juridică în cauză, noua încadrare fiind aceea de ucidere din culpă. Totodată, precizam că încă de zilele trecute au fost luate toate măsurile pentru conservarea tuturor mijloacelor de probă, iar la momentul de față se așteaptă concluzii de natura tehnică, care vor fi trase în urma verificărilor Direcției de Sănătate Publică. Cercetările continuă, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești”, transmite Poliția Argeș.

Micuțul a fost transportat de urgență, luni seară, la Spitalul Grigore Alexandrescu din București, după ce a fost supus unei anestezii generale la o clinică stomatologică din Pitești. Potrivit medicului de la Clinica Teddy Care care l-a tratat, după 45 de minute de la anestezie starea copilului s-a deteriorat, pulsul i-a scăzut şi a intrat in stop cardiorespirator. Micuţul a fost transportat la Spitalul de Pediatrie în comă, iar apoi a fost transferat la Bucureşti din cauza gravităţii situaţiei.

Miercuri dimineață, starea copilului s-a înrăutățit şi mai rău, instalându-se insuficienţa de organe, iar creierul a încetat să funcționeze.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here