Polițiștii argeșeni au fost sesizați în scris, că în ziua de 12 martie, un bărbat ar fi afirmat în public că ar fi confirmat ca persoană infectată cu virusul COVID 19, și că în aceste condiții ar fi intrat în contact cu un bărbat de 49 de ani, din comuna Bradu, afirmaţie de natură să creeze panică în rândul persoanelor din anturajul celui indicat. În cauză a fost înregistrat dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de comunicare de informaţii false, conform art. 404 din Codul Penal.

Reamintim că pe 12 martie, într-o intervenție telefonică la un post tv local, un bărbat a afirmat că este persoană infectată cu virusul COVID-19 și că ar fi intrat în contact cu primarul comunei Bradu, Dan Stroe. Această acuză adusă pe nedrept primarului din Bradu a dus la deschiderea unui dosar penal in rem. După incident, edilul a făcut plângere la Poliția Municipiului Pitești solicitând să fie identificați autorii acestei alarme false și să se dispună aplicarea sancțiunilor care se impun.

Redăm integral mesajul primarului Dan Stroe din 13 martie: 
Dragi prieteni, sunt absolut șocat de inconștiența și tupeul unor persoane ce folosesc mijloace josnice, prin care mă determină să cred că mă pot aștepta la orice din partea lor!

Seara trecută, în cadrul unei emisiuni moderate de doamna Marilena Barață, a intervenit un anume domn “Lucian Ionescu”, care a afirmat că în cursul săptămânii trecute a fost în biroul meu pentru rezolvarea unei probleme legate de un teren al soacrei sale, venind din Italia special pentru această problemă, iar în momentul apelului de aseară s-ar fi aflat internat în Padova, Italia, cu diagnosticul de coronavirus, confirmat prin 2 teste.

În această dimineață am vrut sa iau legătura cu acest domn pentru a afla în ce zi a venit la Primărie și cu ce alți angajați a mai intrat în contact, pentru a ne da seama de gravitatea problemei. Cei din redacția emisiunii mi-au dat numărul respectivului, și surpriză: acest număr este închis! În urma unor verificări, am aflat că numărul de telefon de pe care s-a efectuat apelul este asociat unei cartele care a fost activată în cursul zilei de ieri. Probabil după apelul de aseară, cartela a fost scoasă din telefon și aruncată.

Persoanele care au urmărit emisiunea mi-au spus că vocea celui care a sunat este izbitor de asemănătoare cu a unui domn Cătălin, din anturajul unui fost primar. Ceea ce a făcut acest individ este o imensă iresponsabilitate, afirmațiile sale generând panică în rândul cetățenilor din Bradu. Am primit astăzi atât eu, cât și viceprimarul și mulți dintre angajații Primăriei nenumărate telefoane din partea cetățenilor care voiau să afle dacă este adevărat. Consider că acest individ a răspândit în mod intenționat informații false, motiv pentru fac apel la autorități să se autosesizeze, la fel cum s-a întâmplat în ultimele zile și în alte zone din țară pe tema aceluiași subiect.

Stimați brădeni, vă asigur că nu există la acest moment niciun fel de suspiciune în ceea ce mă privește. De asemenea, la nivelul comunei nu există niciun caz confirmat de coronavirus. Avem 6 persoane care s-au întors de câteva săptămâni din străinătate, a căror situație este cunoscută de DSP Argeș, aceștia aflându-se în autoizolare.

Vă rog să fiți precauți și să respectați indicațiile venite din partea autorităților!”.

 

Comments

comments