Universitatea de Stat este în doliu. Unul dintre cele mai apreciate cadre didactice, prof. univ. dr. Liliana Ezechil, decanul Facultății de Științe ale Educației, a decedat.

Liliana Ezechil s-a născut la 17 martie 1955 în comuna Brevoești, județul Argeș. După absolvirea școlii primare și gimnaziale în instituții școlare din Pitești, a urmat studiile liceale la Liceul teoretic “Zinca Golescu” între anii 1970-1974.

În perioada 1974-1978 a urmat studiile universitare la Universitatea din București, Facultatea de Istorie-Filosofie, obținând licența în specializările Pedagogie-Engleză. Din anul 1994 este titular al Universității de Stat din Pitești unde a obținut, pe rând, toate titlurile științifice: lector, conferențiar, profesor.

În cadrul acestei instituții a ocupat diferite poziții manageriale: secretar științific, director al Departamentului pentru Pregătirea Personalului Didactic (DPPD). A fost decanul Facultății de Științe ale Educației. Titlul de doctor l-a primit în anul 1999 în cadrul Universității din București cu o teză intitulată Comunicarea didactică – factor de eficientizare a procesului instructive-educativ- coordonată de către prof. univ. dr. Ion T. Radu.

Liliana Ezechil s-a remarcat printr-o bogată activitate publicistică. Este unic autor a trei cărți de specialitate, prim-autor a altor trei cărți, co-autor a 8 cărți, coordonator a 11 cărți. A publicat, de asemenea, peste 90 de articole în reviste de specialitate sau prezentate la conferințe de referință din țară sau din străinătate. A fost redactorul șef al publicațiilor: PAIDEIA – revistă de consiliere psihopedagogică și metodică, Editura Universității din Pitești (1999-2003); Scientific Bulletin – Education Sciences Series, Editura Universității din Pitești; Învățământul Primar, Editura V&I Integral, București.

Dumnezeu să o odihnească în pace!

 

Comments

comments