DOLIU la COLEGIUL „I.C. BRĂTIANU”. Profesorul de franceză Iulian Untaru a pierdut lupta pentru viaţă

0
4036

Este doliu la Colegiul Național „I.C. Brătianu” din Pitești. Profesorul de limba franceză Iulian Untaru a murit astăzi, la vârsta de 58 de ani, pe patul Spitalului Judeţean, unde era tratat de ceva vreme de o boală necruțătoare.

Iulian Untaru era căsătorit și avea un băiat. Născut pe 21 iulie 1959 în comuna argeșeană Rătești, a absolvit în anul 1978 Liceul German din Pitești și, ulterior, în 1984, Facultatea de Limbi și Literaturi Străine (secția germană-franceză) a Universității București.

După absolvirea facultății, a fost profesor de franceză sau de germană la școli din mediul rural. În anul 1993 a devenit profesor titular de limba franceză la Colegiul Național „I.C. Brătianu” din Pitești. Între anii 2006 și 2009 a fost șef al catedrei de limba franceză de la prestigiosul colegiu. A fost, de asemenea, inspector de franceză și de germană în cadrul I.S.J. Argeș, responsabil și pentru italiană, spaniolă, greacă și latină (1997 – 2001), Membru al Comisiei Naționale de limba franceză (MECTS), Formator local și regional acreditat de către Académie de Paris – dec. 2007, Membru în Comisia Națională a Evaluatorilor de Manuale.

A obținut numeroase premii și mențiuni cu elevii săi la olimpiade de limba franceză. A fost și autor de cărți de specialitate.

În 2008 a primit titlul de Fiu al Argeșului din partea Consiliului Județean și o diplomă de excelență de la Guvernul României și Ministerul Educației, pentru rezultate deosebite la olimpiadele naționale. O perioadă a lucrat și în Inspectoratul Școlar Argeș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here