Conform unui comunicat de presă al IPJ Argeş, două persoane au fost reţinute de poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Piteşti pentru săvârşirea infracţiunilor de şantaj, complicitate la şantaj, tâlhărie şi favorizarea infractorului.

 

La data de 22 octombrie, poliţiştii Biroului Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Piteşti au desfăşurat o acţiune, pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Argeş şi Buzău, pentru executarea a 5 mandate de aducere emise pe numele unor persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de şantaj, complicitate la şantaj, tâlhărie şi favorizarea infractorului.

Cei în cauză sunt bănuiţi că, în perioada 2010 – 2012, respectiv în anul 2015, în calitate de director, respectiv angajaţi ai unei publicaţii scrise, (Atac de Argeş) ar fi ameninţat mai mulţi primari şi persoane publice cu divulgarea unor fapte compromiţătoare ipotetice, prin publicarea unor articole defăimătoare.

Activitatea ar fi avut ca scop obţinerea unor sume de bani şi bunuri pentru încheierea unor contracte comerciale de publicitate.

Persoanele au fost conduse la sediul Poliţiei Municipiului Piteşti pentru audieri, iar până la aceasta oră doua dintre acestea au fost reţinute pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore.

În cauză sunt continuate cercetările pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale.

Printre primarii care au făcut denunţ împotriva ziariştilor implicaţi în acest scandal se numără şi edilul din Albota, Ion Dumitru: Edilul susține că l-a filmat pe Florin Paraschivescu în timp ce îi cerea mită pentru a nu mai publica articole defăimătoare despre el şi familia sa. “Mi-au cerut 2000 de lei ca să nu scrie urât despre mine. Mi-au mai cerut și miei sau porci, de Paște și de Crăciun. Altădată, au venit la mine la restaurant și nu și-au plătit consumația. L-am filmat pe Paraschivescu cu acordul Poliției. Eu îl întrebam câți bani vrea și pentru ce. Să mă ierte Dumnezeu, dar nu s-a mai putut altfel. M-au batjocorit şi pe mine, și pe fetele mele”, a declarat Ion Dumitru.

Comments

comments