Doi tineri din Argeș: Paula Dumitrana și Andrei Cosmin Neleț, admiși la Academia de Poliție

La sesiunea de admitere din acest an, la Facultatea de Jandarmi din cadrul Academiei de Poliție, au fost admiși opt tineri recrutați de către Jandarmeria Argeș. În total s-au înscris să participe la concursul de admitere 38 de tineri din județul nostru.

După parcurgerea tuturor probelor, prima admisă la Facultatea de Jandarmi cu media 8.90 a fost Dumitrana Paula, o tânără de 20 ani cu aspirații înalte. Ea este din comuna Căteasca și a absolvit Colegiul Național ”Zinca Golescu” Pitești. Paula a spus că familia și provocarea de a face față băieților a motivat-o să devină ofițer jandarm.

În acest an, pentru prima dată, au fost repartizate locuri speciale pentru tineri care provin din Sistemul de Protecție Socială. Neleț Andrei Cosmin este un tânăr de 20 ani din municipiul Câmpulung, absolvent al Colegiului National Pedagogic “Carol I”- Seminarul Teologic Ortodox “Iustin Patriarhul”. Acesta a fost instituționalizat începând cu anul 2007 la Complexul de Servicii pentru Copii cu Dificultate din Câmpulung, unde, spune Andrei: ”am găsit oameni minunați, cu suflete dragi si care au știut întotdeauna să ne înlocuiască dragostea părintească.”.

La final, Andrei ne-a spus și motivul pentru care și-a dorit să participe la admiterea organizată de Academia de Poliție ”Al. I. Cuza” București: ”chiar dacă am crescut într-un centru de plasament, sunt mândru de mine, de potențialul meu si pot demonstra că și noi cei din centru putem ajunge departe si că nu am fost discriminați în timpul anilor petrecuți in centru, si mereu am fost integrați in societate ca oameni egali.”

”Le dorim tuturor mult succes în cariera pe care și-au ales-o și îi așteptăm să se alăture colectivului nostru după absolvire”, transmite jandarmeria Argeș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.