Doi polițiști au fost reținuți în cazul bărbatului decedat la Autogara din Pitești. Ar fi murit asfixiat

Doi polițiști au fost reținuți pentru 24 de ore în cazul bărbatului care, pus la pământ în Autogara Sud din Pitești, a murit cel mai probabil asfixiat, după cum arată primele concluzii ale medicilor legiști. Anunțul a fost făcut duminică de prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, Marius Ştefan. Procurorul a anunțat că în acest caz s-a schimbat încadrarea juridică din ucidere din culpă în loviri sau vătămări cauzatoare de moarte. Decizia a fost luată în urma analizării imaginilor, a declarațiilor martorilor și a rezultatelor necropsiei.

Bărbatul a decedat în timp ce a fost evacuat cu forța de poliţişti de pe o terasă de la Autogara Sud din Piteşti, unde avusese loc un incendiu.

„Au fost reținuți doi polițiști sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de purtare abuzivă și loviri sau vătămări cauzatoare de moarte. S-a schimbat încadrarea din ucidere culpă în loviri sau vătămări cauzatoare de moarte. Legea prevedea pedeapsa cu închisoare de 6 la 12 ani. Am avut în vedere toate probele administrate până la acest moment. Au fost analizate imaginile, declarațiile martorilor și raportul de necropsie. Cei doi au încercat să aducă variante, țin de exercitarea dreptului la apărare”, a declarat procurorul Marius Ștefan. Ancheta va continua.

Medicul legist a prezentat duminică primele concluzii ale anchetei în cazul bărbatului decedat după ce a fost imobilizat de polițiști. Moartea fost violentă, bărbatul a murit asfixiat în urma comprimării părților moi ale gâtului și ale toracelui. De asemenea, medicul legist susține că victima avea mai multe traumatisme, dar și o alcoolemie de peste 2 la mie.

„Moartea fost violentă, bărbatul a murit asfixiat. Am descoperit o alcoolemie de peste 2 la mie. Sunt mai multe traumatisme, inclusiv cranio-cerebrale, leziuni traumatice cervicale și toracice prin comprimarea părților moi. Rezultatele în câteva săptămâni, nu pot să exclud existența unor comorbidități, doar laboratorul poate stabili. Va fi un raport medico-legal, acesta va fi trimis procurorilor”, a precizat medicul legist.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here