Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Lunca Corbului au finalizat cercetările într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de tăiere fără drept de arbori, conform art. 107 din Legea 46/2008 – Codul Silvic.

Din cercetări s-a stabilit că în curul lunii ianuarie, doi barbați, de 51 și 53 de ani, ambii din Săpata, ar fi tăiat fără respectarea regimului silvic 76 de arbori, fără ca aceștia să aibă aplicată în prealabil ștampila mărcii silvice.

Cantitatea de material lemnos a fost estimate de către specialiștii silvici la aproape 35 de metri cubi, cu o valoare de peste 10.000 de lei.

Pentru administrarea probatorioului, în ziua de 2 februarie, polițiștii au efectuat 3 percheziții domiciliare, în urma cărora a fost identificată cantitatea de peste 11 metri cubi de material lemnos, precum și două motofierăstraie, bunuri folosite/rezultate din săvârșirea faptei ce face obiectul cercetărilor.

Valoarea prejudiciului a fost recuperată, fiind achitată integral către Ocolul Silvic.

Dosarul cauzei a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Costești, cu propunere de trimitere în judecată. (foto ilustrativ) 

 

Comments

comments