Avertizare MAE pentru românii care călătoresc în UK: gradul de alertă teroristă a urcat la 4. Ministerul Afacerilor Externe a emis o avertizare de călătorie pentru cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Marea Britanie. Nivelul de ameninţare privind un posibil atentat terorist a urcat la 4 (sever – posibilitate foarte ridicată).

“Ținându-se cont de incidentele teroriste petrecute în ultimele săptămâni atât în Republica Franceză, cât și Republica Austria, autoritățile britanice apreciază că există riscul producerii de noi atentate teroriste”, a precizat Ministerul Afacerilor Externe, joi, într-un comunicat publicat pe pagina instituției.

“Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord că, în conformitate cu datele publicate de autoritățile guvernamentale, a fost ridicat nivelul de amenințare privind posibilitatea unui atentat terorist la  nivelul 4 (sever – posibilitate foarte ridicată).”, arată comunicatul.

MAE sfătuiește românii care au nevoie de asistență consulară, să se adreseze Ambasadei României în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, la numerele de contact ale misiunilor diplomatice ale României la Londra:  + 44 (0) 77 387 16 335; la Manchester: +44 (0) 75 35 604 342; la Edinburgh: +44 (0) 7951 858 445.

Trei orașe europene au fost ținta unor atacuri teroriste, doar în ultima săptămână. Un atac armat a avut loc în Viena luni seară, trei atacatori dechizând focul în apropierea unei Sinagogi. Străzile orașului erau aglomerate iar cafenelele și restaurantele erau pline, fiind ultima noapte înainte ca Austria să între din nou în carantină.

În Lyon, un preot ortodox de origine greacă a fost împușcat, duminica trecută, lângă o biserică.

La Nisa, o femeie a fost măcelărită, joia trecută, în Catedrala Notre Dame. Alte două victime au murit după ce au fost injunghiate de atacator pe stradă.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI