Doctorul Alexandru Rafila, candidat ProRomânia la Primăria Bucureşti?

Doctorul Alexandru Rafila, candidat ProRomânia la Primăria Bucureşti? Potrivit unor surse politice citate de ziarul Evenimentul zilei, liderul Pro România, Victor Ponta, este hotărât să desemneze un candidat propriu la Primăria Capitalei, în condiţiile în care negocierile cu PSD par a fi eşuat.

Motivul ar fi neîncrederea liderului Pro România în faptul că PSD îşi va respecta obligaţiile privind numărul de locuri pe listele parlamentare în conformitate cu ajutorul dat la alegerile locale.

Astfel, se pare că Ponta a găsit un candidat cu imagine foarte bună în Bucureşti: Prof. Dr. Alexandru Rafila. Este medic, implicat în eforturile de combatere a pandemiei, are recunoaștere internațională, fiind expert OMS, NATO și Comisia Europeană. S-a remarcat prin poziții echilibrate, fiind una din vocile raționale ale acestei perioade.

Prof. Rafila este şeful Disciplinei de Microbiologie al Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” şi şeful Laboratorului Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş” din Bucureşti. A absolvit facultatea în 1987 şi şi-a obţinut titlul de doctor în medicină în 2004. Din 2000 a activat ca medic primar în specialităţile de medicină de laborator/microbiologie şi sănătate publică.

A fost directorul Institutului Naţional de Sănătate Publică şi a deţinut funcţiile de Secretar de Stat pe probleme de asistenţă medicală şi sănătate publică, fiind şi în repetate rânduri consilier personal al Ministrului Sănătăţii pe problema politicilor de sănătate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.