După ce judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție au hotărât să îi respingă recursul în casaţie, doctoriţa Anca Alexandrescu, fostă şefă a Direcţiei de Sănătate Publică Argeş şi fostă angajată la Unitatea Primiri Urgenţe de la Spitalul Judeţean, a fost reîncarcerată marţi seară la Penitenciarul Craiova.

Doctoriţa Alexandrescu a fost lăsată în libertate în urmă cu o lună, când executarea pedepsei a fost suspendată pe perioada judecării recursului.

„Respinge, ca nefondat, recursul în casaţie formulat de inculpata Alexandrescu Anca Elena împotriva deciziei penale nr. 467/A din 15 mai 2019 a Curţii de Apel Piteşti – Secţia penală şi pentru cauze cu minori şi de familie, pronunţată în dosarul nr. 14298/280/2016. Obligă recurenta inculpată la plata sumei de 200 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 19 noiembrie 2019”, se arată în decizie.

Anca Alexandrescu execută o pedeapsă de trei ani și jumătate de închisoare, sentinţa definitivă fiind pronunţată pe 15 mai. Problemele sale penale au început pe vremea când deţinea un lanţ farmaceutic şi era, simultan, şi şefă a DSP. Ea a fost acuzată de către DNA că, împreună cu soţul său, Săndel Alexandrescu, a oferit mită 5.000 de euro preşedintelui Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale, Daniel Boda, pentru ca acesta să le restituie o autorizaţie de distribuţie a medicamentelor suspendată în urma unui control care a avut loc la farmacia cxe aparţinea, oficial, soţului.

Dacă pentru această acuzaţie a fost condamnată cu suspendare, cel de al doilea proces a primit pedeapsă cu executare. În acesta, a fost acuzată că, împreună cu trei foste angajate ale farmaciei pe care a deţinut-o în comuna Călineşti, a prescris şi decontat în 2009 nu mai puţin de 400 de reţete fictive dintre care câteva zeci erau pe numele unor pacienţi morţi. De remarcat însă că în primul dosar, soţul Ancăi Alexandrescu a făcut însă, o perioadă, închisoare.

Decizia ÎCCJ a fost publicată marţi după-amiază iar Anca Alexandrescu s-a predat Poliţiei pentru realizarea formalitatilor de încarcerare câteva ore mai târziu.

Comments

comments