Pe 19 aprilie 2013, Curtea de Apel Piteşti l-a condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare pentru luare de mită pe fostul preşedinte al Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale (ANMDM), Daniel Boda.

Pe lângă cei trei ani de închisoare cu suspendare, fostului preşedinte al ANMDM i-au fost interzise unele drepturi pentru o perioadă de doi ani şi i-a fost stabilit un termen de încercare de şapte ani. De asemenea, instanţa a dispus confiscarea sumei de 5.000 de euro, reprezentând contravaloarea mitei primite. Printre inculpaţii condamnaţi în acelaşi dosar se numără şi fostul directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Argeş, medicul Anca Alexandrescu, acuzată de complicitate la dare de mită în formă continuată, care a primit doi ani şi şase luni de închisoare cu suspendare. Şi soţul fostei şefe a DSP Argeş, omul de afaceri Săndel Alexandrescu, acuzat de dare de mită în formă continuată, a primit două condamnări de câte doi ani şi şase luni de închisoare, instanţa dispunând contopirea acestora cu pedeapsa de cinci ani de închisoare primită în alt dosar şi executarea sentinţei celei mai grele. Ceilalţi cinci inculpaţi din dosar au primit sentinţe cuprinse între un an şi trei ani de închisoare, cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere. Este vorba de Raluca Eugenia Neagoe, consilier juridic în cadrul societăţii Ioana Med Farm din Ştefăneşti, acuzată de complicitate la dare de mită în formă continuată, Alexandru Dumitrescu, farmacist primar cu atribuţii de inspector în cadrul ANMDM, acuzat de luare de mită şi fals intelectual, Ioan Sorin Chiroiu, acuzat de dare de mită, Ionuţ Cosmin Banu şi Luiza Adriana Măzgaciu, acuzaţi de mărturie mincinoasă.

Instanţa Supremă a menţinut sentinţele date de Curtea de Apel Piteşti

Toţi cei inculpaţi au făcut recurs la sentinţele primite. Vineri, 31.01, a avut loc procesul, iar Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins ieri recursul lui Daniel Boda şi a menţinut sentinţa dată în aprilie 2013 de Curtea de Apel Piteşti. De asemenea, fostul directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Argeş, medicul Anca Alexandrescu, acuzată de complicitate la dare de mită în formă continuată, a rămas cu pedeapsa de doi ani şi şase luni de închisoare cu suspendare. În schimb, soţul acesteia, omul de afaceri Săndel Alexandrescu, acuzat de dare de mită în formă continuată, a primit o condamnare de cinci ani şi şase luni cu executare. Ceilalţi cinci inculpaţi din dosar au primit sentinţe cuprinse între un an şi trei ani de închisoare, cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere: Raluca Eugenia Neagoe, consilier juridic în cadrul societăţii Ioana Med Farm din Ştefăneşti, Alexandru Dumitrescu, farmacist primar cu atribuţii de inspector în cadrul ANMDM, Ioan Sorin Chiroiu, Ionuţ Cosmin Banu şi Luiza Adriana Măzgaciu, acuzaţi de mărturie mincinoasă.

 

Comments

comments

DISTRIBUIȚI