stomatologInstalarea tartrului dentar apare pe neaşteptate. Prevenirea sa este destul de simplă, dar trebuie făcută eficient şi în mod constant.

 – Se recomandă periaj dentar corect, după fiecare masă; sau, dacă nu, cel puţin de două ori pe zi (dimineaţa şi seara) cu perii acţionate manual, aspre, sau cu perii electrice, de câte 3-4 ori pe zi.
 – Tratamentul corect al tuturor leziunilor dentare.
 – În timpul zilei, clătirea energică a gurii, urmată de îndepărtarea resturilor alimentare interdentale cu fir de mătase dentară, acţionând blând, netraumatic.
  Acestea sunt măsuri superficiale de igienizare, ţinând cont şi de acţiunea de autocurăţire fiziologică a parţilor moi învecinate;
– Consumul de fructe (măr), legume (morcov) după masă, dislocă resturile organice depuse gingivo-dentar.
 
 Periajul dentar

Periajul este obligatoriu de cel puţin două ori pe zi, cu o mai mare importanţă fiind cel de seară, după masa, înainte de culcare :
– periajul gingivo-dentar de dimineaţă, înainte de masă, acţionează ca un masaj asupra gingiei, stimulează tonusul, circulaţia şi vascularizaţia gingivală.
– un periaj corespunzător durează cel puţin trei minute şi cel mult 5 minute;
– clătirea gurii după periaj este un act indispensabil unei bune igienizări. Pentru tartrul instalat pe dinţi se procedează la detartrajul manual sau cel cu ultrasunete.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI