Doctor stomatolog Eny Pavel: Greşeli frecvent întâlnite la cabinetul stomatologic (partea a II-a)

Să alegi ca variantă de tratament aceea care este mai rapidă

De cele mai multe ori, pacienţii vor să petreacă cât mai puţin timp la dentist şi să-şi rezolve cât mai repede problemele. Din acest motiv aleg uneori ca variantă de tratament metoda cea mai puţin conservatoare. De exemplu, am auzit de foarte multe ori expresia „mai bine îl scoateţi”. Decât să mai doară sau să vină de mai multe ori pentru tratarea unui dinte în încercarea de a-l salva, pacienţii aleg soluţia cea mai simplă: extracţia, fără să realizeze că acolo alt dinte nu mai apare şi că pierderea unui dinte are consecinţe asupra întregii guri.

Să te mişti sau să te ridici de pe scaun în timpul tratamentului

De cele mai multe ori, copiii fac mişcări bruşte în timpul tratamentului, dar există cazuri când şi adulţii se mişcă în timpul tratamentului. În niciun caz nu trebuie să vă mişcaţi in timpul lucrului, să încercaţi să vă ridicaţi de pe scaun sau să împingeţi mâna dentistului în timpul tratamentului. Pericolele sunt multe: de la tăierea limbii sau a obrazului cu freza  până la distrugerea dintelui vecin sau chiar cel pe care se lucrează sau să îi scape medicului stomatolog acul în cavitatea bucală sau – şi mai grav – pe gât.
De preferat dacă eşti un pacient anxios este să-ţi faci programare cât mai repede după ce te-ai hotărât să mergi la dentist, ca să ai timp să te răzgândeşti. Ar fi bine s-o asociezi cu ceva plăcut, gândindu-te la o eventuală recompensă după sau gândind că totul este în beneficiul tău, astfel scăpând de durere, infecţii sau de aspectul inestetic al danturii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.