Alegerea periuţei de dinţi trebuie să se bazeze pe calitatea produsului pe care îl cumpăraţi. Citiţi cu atenţie şi verificaţi dacă pe cutia periuţei scrie că aceasta a fost testată şi că nu este dăunătoare pentru dinţi. Indicat este să luaţi periuţă cu peri moi, deoarece una cu peri duri poate duce la retragerea gingiilor şi la posibile sângerări ale acestora. Periuţa cu peri moi nu lezează gingia şi curăţă în totalitate dinţii.
Capul periuţei nu trebuie să fie unul mare, asta pentru a putea pătrunde în zonele greu accesibile ale cavităţii bucale. Mânerul ei trebuie să fie şi el unul confortabil, deşi forma acestuia sau a gâtului nu are un rol important în eficacitatea periajului. Perii periuţei de dinţi trebuie să aibă capetele rotunjite. În caz contrar, gingia va fi lezată, iar dacă perii sunt turtiţi, bacteriile nu vor fi în întregime îndepărtate. Trebuie să ţineţi cont şi de vârsta persoanei pentru care cumpăraţi produsul. Astfel, pentru copiii în vârstă de doi ani, periuţa trebuie să aibă capul de 15 mm; pentru copiii între 2 şi 6 ani, capul trebuie să aibă undeva la 19 mm; iar pentru copiii cu vârste de peste 6 ani până la 12 ani, periuţa poate avea capul între 22 şi 25 de mm.

Dacă aveţi dubii şi în ceea ce priveşte cumpărarea unei periuţe electrice sau manuale, aflaţi că cea manuală este mult mai recomandată, întrucât pe aceasta o poţi mânui mai bine. Indiferent de tipul de periuţă, important pentru dumneavoastră este să o aveţi şi, implicit, să o folosiţi. Potrivit unui studiu realizat pentru ţările europene, suntem clasaţi printre ultimele locuri în ceea ce priveşte igiena dentară.
Nu uitaţi să schimbaţi peria de dinţi o dată la trei luni sau atunci când perii se strâmbă sau se îndoaie. Deşi o igienizaţi bine, microbii nu dispar de pe aceasta şi se acumulează în timp. Atunci când sunteţi răciţi sau aveţi vreo infecţie, periuţa trebuie schimbată, imediat după însănătoşire, altfel virusul poate rămâne pe periuţa şi vă puteţi reinfecta.
În ceea ce priveşte igienizarea periuţei dumneavoastră de dinţi, există persoane care acoperă peste noapte periuţa cu un căpăcel de plastic. Nu este tocmai indicat, deoarece se creează un mediu propice pentru microbi şi microorganisme, întrucât spaţiul este închis şi se formează umezeală.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI