Doar până vineri te mai poți înscrie pentru posturile de soldat/gradat profesionist. 11 locuri în Argeș

Doar până vineri, 28 mai, te mai poți înscrie pentru posturile de soldat/gradat profesionist. Indiferent unde locuiești, te poți înscrie pentru orice post (ai dreptul la 3 opțiuni).

Posturile scoase la concurs sunt în județele:
ALBA -15
ARGEȘ – 11
ARAD – 20
BUCUREȘTI – 370
BACĂU – 45
BIHOR – 4
BISTRIȚA – 82
BRĂILA – 35
BRAȘOV – 27
BOTOȘANI 1
BUZĂU – 57
CĂLĂRAȘI – 18
CLUJ 75
CONSTANȚA – 223
DÂMBOVIȚA – 8
DOLJ – 39
GALAȚI – 43
GIURGIU – 31
HUNEDOARA – 35
ILFOV – 111
MUREȘ – 6
NEAMȚ – 3
PRAHOVA – 13
SATU-MARE – 10
SIBIU – 89
TULCEA – 22
TIMIȘ – 41
VÂLCEA – 6
VRANCEA – 76
În total, 1516 locuri, dintre care 32 pentru FOS.

Tot ce trebuie să faci este să te prezinți la biroul informare-recrutare din cadrul centrului militar de care aparții cu domiciliul, doar cu actul de identitate. Este recomandat să suni înainte de a merge la biroul de recrutare pentru a afla cum te poți înscrie online (prin email).

Numerele de telefon și adresele birourilor informare-recrutare din cadrul centrelor militare le găsiți aici: https://bit.ly/3tU6ynb și aici: https://bit.ly/3jLG3vq (în funcție de domiciliu).
Poți obține mai multe informații și consiliere de specialitate stând de vorbă cu personalul recrutor.

Criterii de recrutare:
– vârsta între 18 ani împliniţi, la data începerii programului de instruire, şi cel mult 45 de ani împliniţi, la data finalizării programului de instruire;
– absolvent cel puţin al învăţământului general obligatoriu, în condiţiile prevăzute de Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011, cu modificările şi completările ulterioare (10 clase);
– permis de conducere auto valabil, categoriile B şi C, eliberat de către autorităţile române – doar pentru arma „auto” şi/sau pentru specialităţile militare care necesită conducerea tehnicii specifice auto din arma „geniu”.

Candidații înscriși vor fi planificați pentru susținerea probelor de selecție aptitudinală generală, până la 25 iunie, iar pentru examinarea medicală, până la data de 30 iunie. Dosarele de candidat vor fi finalizate până la data de 23 iulie.
Repartizarea pe unități militare, arme/servicii și specialități militare va avea loc în perioada 09-10 august (seria I) și în data de 18 august (seria a II-a).
Primul modul de pregătire va începe în data de 23 august (doar candidații FĂRĂ stagiu militar).
Candidații cu pregătire militară anterioară vor începe instruirea în data de 27 septembrie.
Foto: MApN, Nicușor Comănescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.