DNSC a emis o recomandare oficială de interzicere a aplicației TikTok pentru funcționarii publici din România! 

Consiliul Operativ de Securitate Cibernetică (COSC) a luat decizia, în cadrul unei ședințe susținute miercuri, de a recomanda oficial interzicerea folosirii aplicației TikTok pe telefoanele de serviciu a funcționarilor publici din România.

Recomandarea se adresează tuturor celor care lucrează în instituțiile statului, de la angajați până la demnitari și politicieni.

Măsura nu se aplică însă celor din mediul privat! Nu se aplică, de asemenea, nici telefoanelor personale ale bugetarilor.

Inițiativa a pornit de la Ministerul Cercetării și Digitalizării, care a declarat că nu este o aplicație sigură pentru că, al nivel mondial, au fost ridicate semne de întrebare cu privire la confidențialitatea cu care sunt păstrate datele pe care această aplicație le le colectează.

De asemenea, o astfel de decizie care a fost luată și la nivel european, Parlamentul European și Comisia Europeană interzicând deja aplicația pe telefoanele de lucru ale angajaților.

Aplicaţia, folosită inclusiv de persoane publice şi politice din România, a câştigat deosebită popularitate încă din timpul pandemiei. În ultimii 2 ani, numărul de utilizatori a crescut cu 70% pe plan local.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.