DNA: Distracţie la munte a tinerilor din PSD Argeş, pe banii statului

Argeşeanul Cristian Meleşteu, fost director în cadrul Ministerului Tineretului şi Sportului, pus sub urmărire penală.

Cristian Meleşteu, fostul director al Casei Studenţilor din Piteşti şi fost consilier judeţean din partea PSD, ajuns, în perioada 2012-2013, director în cadrul Ministerului Tineretului şi Sportului, a fost acuzat de DNA, chiar săptămâna trecută, de uz de fals şi abuz în serviciu, după ce funcţionarul public ar fi obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.

Procurorii susţin că în cursul anului 2013, Meleşteu (38 de ani), în calitate de director al Direcţiei Programe şi Activităţi pentru Studenţi din cadrul Ministerului Tineretului şi Sportului, ar fi încălcat atribuţiile de serviciu. Asta, pentru că, sub pretextul desfăşurării proiectului studenţesc ED-ECO Sport, a organizat şi finanţat o tabără politică, de dezvoltare personală şi leadership, pentru organizaţia de tineret a PSD Argeş condusă de Georgiana Drăghici, naşa sa de cununie şi soţia deputatului Mircea Drăghici.


„Toate cheltuielile de cazare şi masă ale celor peste 100 de participanţi, în cuantum de 14.000 lei, destinate desfăşurării proiectului respectiv, în perioada 22 – 24 noiembrie 2013, au fost suportate din fondurile publice gestionate de către Ministerul Tineretului şi Sportului, sumă ce constituie totodată un folos necuvenit pentru formaţiunea politică”, arată DNA. Astfel, folosul necuvenit în acest caz a fost în favoarea PSD Argeş.
În plus, o mare parte dintre persoanele care figurau pe lista de participare la acel proiect sunt studenţi la Facultatea de Ştiinţe Social Umane, specializarea Jurnalism, din Piteşti, unde Georgiana Drăghici este prodecan, care nu au participat la acel eveniment decât pe „hârtie”. Audiaţi de DNA, aceştia au declarat că nu au participat la nicio activitate şi nu şi-au recunoscut semnăturile pe lista de participare.

Potrivit procurorilor, şi alte semnături din actele oficiale ar fi fost falsificate. În timpul cercetărilor aceştia au descoperit şi faptul că cei care au fost plătiţi pentru a asigura programul artistic erau apropiaţi ai lşi Cristian Meleşteu, fiind vorba despre trupa de dans Starfix, colaboratori ai Casei de Cultură a Studenţilor din Piteşti.

O dovadă împotriva celor care au organizat tabăra şi a lui Cristian Meleşteu este chiar albumul de poze realizat cu prilejul evenimentului, postat pe pagina de Facebook a TSD Piteşti cu explicaţia: „În perioada 22-24 noiembrie, TSD Argeş a organizat „Tabăra politică de dezvoltare personală şi leadership”, eveniment la care au participat 130 de tineri, reprezentanţi ai organizaţiilor din întreg judetul. Programul taberei a cuprins activităţi de team-building, socializare şi coeziune, motivare şi dezvoltare şi cursuri de comunicare politică.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here