În urma scandalului din transportul public local din Piteşti, procurorii vor să se asigure că au cum să recupereze presupusul prejudiciu de 5 milioane de euro, sumă de care a fost păgubită Primaria Piteşti prin asocierea Publitrans – Girexim – CNCD, susţin anchetatorii.

Astfel, în cazul primarului Tudor Pendiuc au fost puse sub sechestru toate bunurile mobile şi imobile aflate în posesia sa, până la acoperirea sumei de 23.488.911 lei. În cazul fiicei sale, Ema Pendiuc, sechestrul a fost instituit până la acoperirea sumei de 475.812 de lei.

Procurorii au mai dispus instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului, până la concurenţa sumei de 23.488.911 lei pe toate bunurile mobile şi imobile aflate în proprietatea oamenilor de afaceri Vişoiu Valentin şi Barbu Florin Şerban, la rândul lor inculpaţi în dosar.

În cazul oamenilor de afaceri Constantin Scarlat şi Gheorghe Văsâi a fost pus sechestru pe acţiuni şi părţi sociale deţinute la mai multe firme, până la concurenţa sumei de 23.488.911 lei.

În acelaşi dosar a fost dispusă măsura asiguratorie a sechestrului pe 40 de autobuze aflate în proprietatea firmei CNCD, custode al bunurilor fiind desemnată societatea Consiliului Local Piteşti, Publitrans 2000, care le va putea folosi în continuare pentru a asigura transportul public de persoane în municipiu.

Sechestrul a fost dispus pentru a se evita ascunderea, distrugerea, înstrăinarea sau sustragerea de la urmărire a bunurilor care ar putea servi la garantarea reparării pagubei produse prin săvârşirea infracţiunilor cercetate în dosar.

Societatea Publitrans 2000, în calitate de custode, va asigura paza şi conservarea bunurilor, precum şi utilizarea acestora în condiţii adecvate.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI