Dispar preţurile reglementate la gaze! ANRE oferă gratuit comparatorul de tarife, pentru a analiza ofertele furnizorilor. De la 1 iulie, piața gazelor naturale se va liberaliza, ceea ce însemnă că nu vor mai exista preţuri reglementate de stat şi că fiecare consumator casnic ar trebui să îşi renegocieze contractele. Consumatorii casnici de gaze care nu fac acest lucru până cel târziu 30 iunie riscă să rămână cu facturile umflate, avertizează specialiştii în energie.

Deşi mai sunt însă doar două săptămâni până la liberalizarea pieţei, românii spun însă că nu au primit până acum noile oferte de la funizorul actual de gaze şi, cel mai probabil, nu vor schimba compania din comoditate.

Puţini consumatori sunt dispuşi să renegocieze sau să caute un preţ corect pe gaz de la 1 iulie. Potrivit datelor Asociaţiei Energia Inteligentă, 95% dintre consumatori vor rămâne la furnizorul actual.

În cel mai bun caz, acest furnizor le va vinde gazul la acelaşi preţ, însă acest lucru este puţin probabil, spun specialiştii în energie. Consumatorii care nu fac nicio alegere vor beneficia în continuare de alimentarea cu gaze, dar, la un tarif pe care nici nu l-au negociat, nici nu l-au acceptat.

Pentru a verifica ofertele din piață, românii au la dispoziţie un instrument simplu de utilizare şi anume comparatorul de preţuri disponibil gratuit pe site-ul ANRE. Acest instrument poate fi accesat cu lejeritate şi de pe telefonul mobil prin descărcarea aplicaţiei ANRE.

Etapa de la 1 iulie 2020 marchează începutul trecerii unui număr de circa 3,4 milioane de clienţi casnici din piaţa reglementată a gazelor naturale în cea concurenţială.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI