În ultima joi a lui octombrie, Filarmonica Piteşti organizează, de la ora 19.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor, un nou concert simfonic în care, alături de orchestra simfonică a instituţiei, vor fi prezenţi dirijorul Ovidiu Bălan şi violonista Cristina Anghelescu.

În program: Wolfgang Amadeus Mozart- Uvertura la Nunta lui Figaro, Ludwig van Beethoven – Concert pentru vioară şi orchestră în Re major, op. 61 şi Johannes Brahms – Simfonia nr. 4 în mi minor, op. 98.
Unul dintre cei mai mari dirijori ai ţării, Ovidiu Bălan revine la pupitrul orchestrei simfonice a Filarmonicii Piteşti. Director onorific al Filarmonicii „朞ihail Jora”・din Bacău, maestrul Bălan a pus bazele primului ateneu din ţară, după al doilea război mondial. De-a lungul timpului, în afara faptului că a fost directorul filarmonicii băcăuane, a dirijat orchestra instituţiei pe marile scene ale lumii, unde a întreprins turnee. Este şi coordonatoul unui concurs de pian din Cantu (Italia), cu o vechime de peste 20 de ani. A dirijat orchestre simfonice din: S.U.A., Cuba, Franţa, Germania, Ruia, Polonia, Ungaria, Moldova.  
Absolventă a Universităţii de Muzică din Bucureşti, Cristina Anghelescu a început studiul viorii la şase ani, primul mentor fiind chiar tatăl său, violonistul Aurelian Anghelescu. În timp, violonista Cristina Anghelescu s-a impus pe scenele muzicale din întreaga lume. Dintre concursurile câştigate se disting cele din Italia, Franţa, Finlanda, Rusia, Chile. Încă din timpul studenţiei a concertat cu orchestre de marcă în săli renumite din: Berlin, Moscova, Madrid, Helsinki, Praga, Londra ş.a. A susţinut recitaluri şi concerte în toate ţările Europei, în America de Sud şi de Nord, în Africa de Sud. Solist-concertist al Formaţiilor Muzicale Radio, violonista Cristina Anghelescu a efectuat numeroase înregistrări, multe dintre ele apărând şi pe CD-uri. A mai concertat la Filarmonica Piteşti în mai multe rânduri.

Comments

comments