Dirijorul Mădălin Voicu revine la Filarmonica Pitești

Dirijorul Mădălin Voicu revine la Filarmonica Pitești. Filarmonica Pitești organizează joi, 5 martie, de la ora 19.00, la Centrul Multifuncţional, primul concert simfonic al lunii cu pagini muzicale semnate de Bach și Mozart. Alături de orchestra simfonică a Filarmonicii Pitești, revin dirijorul Mădălin Voicu și violonistul Florin Ionescu-Galați. În program: Johann Sebastian Bach – Concert pentru vioară și orchestră în la minor și Concertul pentru vioară și orchestră în Mi major și Wolfgang Amadeus Mozart – Simfonia nr. 35 în Re major, Haffner.

Născut în 1952, la București,  Mădălin Voicu este fiul reputatului violonist Ion Voicu. A studiat vioara la Conservatorul de Muzică „Ciprian Porumbescu” din Bucureşti și a urmat studii de dirijat la Trier, Mainz, Stuttgart, Londra. A dirijat orchestrele simfonice ale filarmonicilor din Ploieşti, Craiova, Râmnicu-Vâlcea, Orchestra Națională Radio ș.a. A fost director al Festivalului Internațional George Enescu, dar şi profesor de muzicologie la Academia de Muzică Attaturk din Izmir (Turcia). Membru de onoare al Academiei Franceze de Arte, Științe şi Litere, a susţinut concerte alături de violonistul Ion Voicu. Este şi dirijorul orchestrei de cameră „Ion Voicu” din Bucureşti. A mai dirijat orchestra simfonică a Filarmonicii Pitești în 19 octombrie 2017.

Fiul muzicianului şi dirijorului Ilarion Ionescu-Galaţi, Florin Ionescu-Galaţi începe, cu tatăl său, la patru ani, studiul viorii, şase ani mai târziu debutând, ca solist, în faţa Orchestrei Naţionale Radio. Absolvent al Academiei de Muzică din Bucureşti, la clasa profesorului Ştefan Gheorghiu, colaborează cu toate orchestrele din România. Câştigător al concursurilor din Elveţia, Italia, Cehoslovacia, România, violonistul concertează în săli celebre din întreaga lume, colaborând cu muzicieni de prestigiu ca Horia Andreescu şi Iosif Conta. În 1982 începe cariera internaţională cântând cu orchestre din SUA, Canada, Elveţia, Grecia, Turcia, Austria, Franţa. Din 1993 este solist al Filarmonicii de Stat din Braşov. A mai fost solist în concertele Filarmonicii Pitești în stagiunile trecute, ultima oară în concertul de închidere a stagiunii din 30 iunie 2016.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.