În noaptea de 29 februarie spre 1 martie, poliţiştii argeşeni au acționat, în sistem integrat, pe raza municipiului Câmpulung, pentru îmbunătăţirea climatului de siguranţă civică şi asigurarea respectării legii. Poliţişti din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești, Serviciului Investigaţii Criminale Argeş, Serviciului Rutier Argeș, Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, cu sprijinul Serviciului pentru Acţiuni Speciale, au acționat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, pe raza municipiului Câmpulung.

Activitățile polițiștilor au avut ca scop creşterea gradului de siguranţă, prevenirea şi combaterea faptelor contra patrimoniului şi contra persoanei, a comerţului ilicit, a faptelor antisociale şi a abaterilor la regimul rutier, precum și prevenirea și combaterea traficului de ființe umane, dar și a traficului de substanțe cu efect psihoactiv.

În urma activităţilor desfăşurate au fost legitimate peste 200 de persoane, au fost controlate peste 150 de autovehicule, fiind aplicate 51 de sancţiuni contravenţionale, conform O.U.G. 195/2002, O.G. 28/1999 și HG 237/2001, în valoare totală de aproximativ 22.500 de lei, fiind confiscată și suma de 610 lei.

48 de contravenții au fost aplicate ca urmare a încălcării regimului rutier, fiind reţinut un permis de conducere și retrase 6 certificate de înmatriculare.

Poliţiştii au desfășurat activități pentru prevenirea faptelor antisociale în incinta şi împrejurimile localurilor publice, precum și a pensiunilor de pe raza municipiului Câmpulung.

Acţiunea a avut drept scop asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică, descurajarea faptelor de natură penală sau contravenţională, precum şi identificarea şi tragerea la răspundere a celor care, prin conduita lor, încalcă prevederile legale.

Comments

comments