Directorul Şcolii Mihai Eminescu, Marian Haiducu, despre succesul naţional “Treceţi, batalioane române, Carpaţii” :“Au fost două întâmplări în această poveste frumoasă”

2,875 views

Prestaţia elevilor din cadrul Şcolii “Mihai Eminescu” din Piteşti, cu ocazia sărbătoririi Centenarului, a ajuns să fie aplaudată de Armata Română şi de întreaga ţară. Filmările din curtea şcolii, cu sutele de elevi care au cântat „Treceţi, batalioane române, Carpaţii” au devenit virale, după ce poliţistul Andy Gabriel Iancu din cadrul IPJ Argeş le-a postat pe reţelele de socializare. Ministerul Apărării Naţionale a postat, la rândul său, pe reţeaua de socializare, videoclipul din care au răsunat vocile patriotice ale elevilor. Ministerul a scris următorul mesaj: „I-ați văzut ieri la repetiții cântând “Treceți Batalioane Române Carpații” din tot sufletul. Sunt elevii Școlii Gimnaziale “Mihai Eminescu” din Pitești. Pe noi ne-au impresiona, așa că, azi, militarii de la Școala de Aplicație pentru Unități de Luptă “Mihai Viteazul” din Pitești sunt alături de ei pentru a sărbători în avans Ziua Națională a României în An Centenar”.

Sosirea militarilor la Şcoala “Mihai Eminescu” din Piteşti a însufleţit şi mai mult sentimentul patriotic din curtea unităţii de învăţământ, festivitatea ajungând să fie catalogată de români drept o autentică lecţie de istorie. “Treceți, Batalioane Române, Carpații” a deschis evenimentul organizat de Şcoala “Mihai Eminescu”, pentru a marca dragostea de ţară a sufletelor de copii, unite într-un singur cântec.

Marian Haiducu: “Înregistrarea de la repetiţia copiilor a scăpat pe facebook fără voia noastră. Am fost chiar supăraţi”

Iată ce spune directorul Şcolii “Mihai Eminescu”, Marian Haiducu, despre acest succes înregistrat la nivel naţional, cu ocazia organizării evenimentelor prilejuite de Centenar: “A fost o desfăşurare de forţe incredibilă, o implicare a tuturor cadrelor didactice, cărora le mulţumesc din suflet. Sunt două întâmplări interesante în această poveste frumoasă. În primul rând, înregistrarea de la repetiţia copiilor din curtea şcolii a scăpat pe facebook fără voia noastră. Ne doream să fie o surpriză şi, evident, ne feream de ochii concurenţei. Am fost chiar supăraţi de apariţia videoclipului pe facebook. Dar astfel a apărut cea de-a doua întâmplare, pentru că aşa ne-a văzut Direcţia de Comunicare din cadrul Ministerului Apărării şi ne-a contactat. Aşa ne-au văzut televiziunile naţionale şi ne-au promovat. Am numărat peste 50 de apariţii în mass-media locale, naţionale şi chiar la nivel internaţional, iar acest număr este în creştere. Dar, de departe, cel mai mare plus de imagine ni l-a creat Ministerul Apărării Naţionale, prin transmisia live pe pagina de facebook. Rezultatele vizile sunt incredibile: site-ul www.şcoala11.ro a urcat, potrivit trafic.ro, în topul site-urilor educaţionale la nivel naţional pe locul 26, în numai trei luni de la lansarea acestei platforme.

Pagina de facebook a şcolii a mai contabilizat încă aproximativ 400 de aprecieri, depăşind în 29.11.2018 numărul de 3000 de aprecieri. La această reuşită a mai contribuit şi modul deosebit în care un sponsor a decorat profesionist intrările principală şi secundară ale şcolii. Din informaţiile noastre, nu există aşa ceva la nivel naţional. Există chiar şi o decoraţiune cu portretul poetului naţional Mihai Eminescu, plasată pe scena din curtea interioară, care este o veritabilă operă de artă. Ca un amănunt picant, la preluarea acestei decoraţiuni din camion, un copil din clasa pregătitoare a exclamat: A coborât Eminescu. A fost o onoare să aducem în sufletele copiilor sentimente patriotice, dragoste de neam și ţară, elemente de istorie zbuciumată a poporului român, mândria de a fi român! Mulțumim Armatei Române pentru tot ce a făcut de-a lungul timpului pentru apărarea valorilor fundamentale ale poporului român.”- a declarat directorul Şcolii “Mihai Eminescu”, Marian Haiducu.

Mai jos, fotografii realizate de Mihai Horhoianu la manifestările Şcolii “Mihai Eminescu”, ocazionate de Centenarul Unirii

 

 

Comments

comments