Directorul general al Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR), Cătălin Homor, a declarat că România va avea 1.000 de kilometri de autostradă în prima jumătate a anului 2018.

În cadrul unei emisiuni la Digi 24, directorul general al CNADNR a declarat că a fost un an foarte greu, însă mai multe prouecte vor fi finalizate.

“Eu sunt optimist. A fost un an foarte greu pentru noi, un an în care am reușit să deblocăm dacă nu toate proiectele, spre 90% dintre ele și, indiferent ce se întâmplă la anul, aceste proiecte vor fi finalizate: Sebeș—Turda integral, Lugoj-Deva integral, Suplacu de Barcău-Borș, Mihăiești-Nădășelu, intrarea în București A3. Primii 1.000 de km pot pune (că vor fi gata) în prima jumătate a anului 2018. Noul plan de implementare se aplică pentru noile proiecte ce vor fi scoase la licitație. Concret, cel care realizează studiul de fezabilitate realizează și studiul tehnic și își dedică activitatea și pentru obținerea autorizației de construire. Va fi cineva specializat, un proiectant. Constructorul primește proiectul, autorizația și predarea terenurilor. De principiu constructorul nu gândește, el muncește, dacă îi lăsăm libertatea de a gândi pentru noi e o mare greșeală”, a precizat directorul CNADNR.

Comments

comments