Mircea Timofte, Președintele Ordinului Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România, a reprezentat organizația noastră la întâlnirea cu conducerea IPASVI, asociația profesională a asistenților medicali din Italia.

Întâlnirea a avut loc în data de 11 februarie 2017 la Roma, iar agenda acesteia a urmărit identificarea de modalități de cooperare între cele două autorități.
În prima parte a întâlnirii, reprezentanții organizațiilor au prezentat aspecte generale despre profesia de asistent medical din cele două țări, oferind informații despre formarea profesională a asistenților, programul de educație medicală continuă și proiecte finanțate care au fost implementate pentru a dezvolta profesia.

Mai mult, Dl. Mircea Timofte a oferit o descriere amplă asupra efortului pe care OAMGMAMR l-a depus pentru asigurarea transpunerii prevederii directivei 2013/55, oferind un raport cu privire la stadiul în care ne aflăm în acest moment din acest punct de vedere.
Totodată, s-au oferit informații despre prezența organizației noastre pe plan european la întâlnirile autorităților de reglementare și rolul pe care ni l-am asumat în susținerea rețelelor care au ca scop dezvoltarea profesiei de asistent medical.
Astfel, a fost prezentată atât misiunea Consiliului European pentru profesia de Asistent Medical (ENC), organizatie în cadrul căreia Dl. Mircea Timofte deține funcția de vice-președinte, cât și acțiunile concrete planificate pentru anul în curs.
Doamna Barbara Mangiacavalli, președintele IPASVI, a apreciat implicarea OAMGMAMR, exprimându-și interesul de a se alatura inițiativelor pe care le-am planificat pentru 2017 privind promovarea profesiei la nivel european.
Totodata, la invitația OAMGMAMR de a identifica surse de finanțare și de a planifica proiecte comune, Dna. Barbara Magiacavalli și-a exprimat întreg sprijinul și disponibilitatea de a coopera pentru acestă directie importantă în beneficiul profesiei pe care o reprezentăm.

Comments

comments