vanatoarePeste 70.000 de euro. Acesta este suma totală pe care Direcţia Silvică Argeş a reuşit să o adune în acest sezon de vânătoare, din cei 13 urşi pe care a reuşit să îi vâneze, până acum. Cum cota primită de Direcţie a fost de 14, deci până pe 14 mai, când se încheie sezonul, mai au timp să-l mai vâneze şi pe ultimul, oamenii directorului Armand Chiriloiu, responsabili cu vânătoarea, speră să mai adauge măcar 10.000 la respectiva sumă.

 

Cel mai mare urs a fost împuşcat la Vidraru şi a fost cotat la 120 de puncte

Cu aceste rezultate, finalitatea unei gestionări durabile şi eficiente a fondului cinegetic, direcţia argeşeană se situează pe locul I în ţară ca sumă obţinută din vânătoarea de urşi. Suma e mai mare decât sezonul trecut, cu aproape 40%! Acest lucru  a fost posibil mai ales datorită faptului că exemplarele doborâte au fost unele de top. Cel mai mare urs, luat la Vidraru, a avut 120 de puncte CIC, echivalentul a 12.000 de euro! „Nu e maximum pe care îl puteam obţine sau vreun record, dar a fost un trofeu foarte bun! Ne ajută şi zona, noi avem urşi atât în fondul de vânătoare de la Vidraru cât şi la Ocoalele Silvice Domneşti şi Aninoasa. În plus, avem cea mai mare cotă de vânătoare de urşi din ţară, 14 exemplare, în timp ce Direcţia Silvică Suceava, una dintre cele mai mari, a avut doar 7. Efectivul optim pentru zona noastră ar fi de 110 exemplare, în timp ce noi avem, potrivit recensământului efectuat în teritoriu, mai mult decât dublu, adică 241 de exemplare. Din păcate, din această cauză avem şi sesizări numeroase, referitoare la faptul că au devenit agresivi şi periculoşi, coboară prea mult spre aşezările omeneşti şi fac numeroase pagube şi stricăciuni“, spune ing. Dragoş Ionescu, responsabil cu vânătoarea la Direcţia Silvică Argeş.
Datorită managementului performant al activităţii de vânătoare, Direcţia Silvică Argeş se poate lăuda şi cu faptul că, an de an, numărul vânătorilor creşte constant. Prin intermediul firmelor comisionare, anul acesta au poposit în Argeş vânători din Rusia, Polonia, Spania, Germania, Franţa, Portugalia, Italia, SUA şi chiar Mexic! Pe total însă, în acest sezon de vânătoare, Direcţia Silvică Argeş a obţinut 923.418 lei, adunaţi din vânătoarea la toate speciile, ceea ce înseamnă un onorant loc doi de ţară. Şi asta, în condiţiile în care are în gestiune doar 9 fonduri de vânătoare, în timp ce alte direcţii, cum ar fi Suceava, au chiar şi 22!

Comments

comments

DISTRIBUIȚI