Direcțía Sanitar Veterinară Argeș a început distribuția de momeli vaccinale pentru a combate rabia la vulpi. Vor fi aruncate 25 de momeli pe kilometru pătrat, iar în această campanie, prima din 2015,  vor fi împrăștiate 2100 de astfel de pachețele.

Distribuirea manuală a momelilor vaccinale se va efectua doar în zonele în care există vizuini. Prioritare vor fi zonele din jurul localităţilor în care au fost confirmate cazuri de rabie în 2014 (Mălureni, Micești, Bradu, Ștefănești, Topoloveni, Ungheni, Bascov) şi zona împădurită de 500 metri din jurul localităţilor, respectiv următoarele fonduri de vânătoare: F.V. 28 Dârmănești, F.V. 10 Mălureni, F.V. 39 Broșteni, F.V. 18 Râul Târgului, F.V. 19 Câmpulung, F.V. 25 Grădiștea, F.V.26 Rădești, F.V. 38 Căteasca, F.V. 42 Vlășcuța, F.V. 41 Bălăceanca, F.V. 47 Mozăceni, F.V. 49 Ștefan cel Mare, F.V. 31 Cotmeana, F.V. 51 Bucov, F.V. 15 Bratia.

Momelile vor fi distribuite şi în zonele din jurul celorlalte localităţi din județ, a lacurilor şi a drumurilor publice (autostrăzi, șosele naționale).

Timp de două săptămâni după distribuirea acestora, se restricţionează circulaţia liberă a câinilor şi pisicilor în zona respectivă, întrucât aceste animale reprezintă competitori pentru momeală. De asemenea, în zonele în care s-au distribuit momeli, vânătoarea va fi interzisă pentru o perioadă de 14 zile de la data începerii distribuției.

Medicii veterinari au fost instruiți pentru a acorda asistență cetățenilor privind procedura ce trebuie urmată la depistarea momelilor vaccinale neutilizate.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI