Direcţia Silvică Argeş a decis ca în acest an să taie din pădurile argeşene circa 2.500 de pomi pentru Crăciun, cea mai mare parte,  85%, fiind molizi, dar, pentru cei mai pretenţioşi, vor fi disponibili şi brazi. Pentru că anul trecut mare parte din pomii sacrificaţi au ajuns lemne de foc, conducerea Direcţiei Silvice a decis să nu mărească cota brazilor pentru vânzare. De asemenea, şi preţurile vor rămâne la fel ca anul trecut. Potrivit ing. Că­tă­lin Podea, şeful Biroului Co­mer­cial – Producţie din cadrul Di­rec­ţi­ei Silvice, mo­lizii cu o înălţime cuprinsă între 70 şi 130 centimetri vor costa 10 lei, cei între 130 şi 200 de centimetri – 15 lei, iar cei de 200 – 300 centimetri – 20 de lei. La aceste preţuri se va adăuga TVA-ul şi un sigiliu care costă 3 lei. Chiar şi aşa, cel mai scump molid vândut de Direcţia Silvică nu va depăşi 30 de lei.

În cazul brazilor, aceştia vor fi ceva mai scumpi, dar diferenţa nu va fi foarte mare. Cei între 70 şi 130 centimetri – 20 de lei, cei între 130 şi 200 cm – 25 de lei, iar cei care depăşesc 200 de centimetri au  preţ de pornire de 30 de lei, la care se adaugă TVA şi 3 lei valoarea sigiliului.
Cea mai mare parte din brazi au fost deja tăiaţi din ocoalele sil­vice de la Aninoasa, Câmpu­lung, Curtea de Argeş, Dom­neşti, Mu­şăteşti, Şuici şi Vidraru.
În acest timp, în toate hipermarketurile şi magazinele de bricolaj din Argeş se găsesc deja de cumpărat brazi şi molizi la ghivece, din import, din specii diferite de cele româneşti, cele mai multe din ţările nordice. În acest caz, preţul pleacă de la 40 de lei, la dimensiuni de aproximativ 80-100 centimetri şi ajung chiar şi la 200 de lei, în funcţie de dimensiuni.

 

Comments

comments

DISTRIBUIȚI