Peste 35.000 de cupluri au divorţat anul trecut, mai mult cu 13% faţă de 2012. Cele mai des întâlnite motive ce duc la separări sunt infidelitatea, alcoolismul şi violenţa. Potrivit Institutului Naţional de Statistică, mariajul la români durează, în medie, între cinci şi nouă ani. Asta spun datele „ştiinţifice“ referitoare la divorţ. Evident, nici politicienii nu fac excepţie, doar că la ei rata pare a fi cu mult mai mare! De la mai-marii politicii româneşti, cum sunt Ponta, cu un divorţ pe răboj, aflat la a doua căsătorie, şi Tăriceanu, care are deja la activ şase mariaje oficiale, până la cei „locali“, majoritatea au bifat câte o despărţire şi câte o nouă căsătorie, dacă nu chiar mai multe.

Judecând după „doctrina“ politică, cel puţin pe plaiuri argeşene, „dreapta“ pare mai iubăreaţă decât „stânga“, cel mai probabil din cauza faptului că ei sunt mai „liberali“ şi confundă uneori termenul „liberalism” cu cel de…„libertinaj“.

Primarul Gârleanu de la Bogaţi, recordman absolut la… căsătorii: patru! Nepoţii sunt mai mari decât mătuşile, fiicele sunt de o seamă cu nevestele, iar el e tată şi bunic, în acelaşi timp

Recordman absolut este primarul din Bogaţi, Ion Gârleanu, aflat la al patrulea mariaj! Culmea, cu doar două femei! Pe care le-a luat de soţie pe rând, şi cu care, fiecare în parte, are şi urmaşi, copii, dar şi nepoţi. Numai că genealogia familiei Gârleanu, aşa cum a scris-o chiar domn’ primar, e atât de încurcată, încât nepoţii sunt mai mari decât mătuşile, fiicele sunt de o seamă cu nevestele şi el e tată şi bunic în acelaşi timp.

 

   

Florin Frătică, Mircea Drăghici și Narcis Godeanu alături de consoartele numărul 2

La capitolul divorţuri şi căsătorii, lui Gârleanu, membru PNL, îi urmează îndeaproape, un alt primar de dreapta, edilul din Bradu, Florin Frătică, aflat şi el, deja, la a treia căsnicie…cu acte-n regulă. Colegul de primărie, edilul din Băbana, Bebe Ivan, fost liberal, la momentul divorţului, şi-a pus şi el, a doua oară, semnătura pe un act de căsătorie doar în urmă cu un an!
Mircea Andrei, fostul preşedinte al pedeliştilor argeşeni, nu a ezitat să se despartă de cea cu care a ridicat un adevărat imperiu în domeniul avocaturii, imobiliarelor şi să se căsătorească mai apoi cu o domnişoară destul de elegantă.
Nici fostul deputat Cristian Boureanu, fost preşedinte al PDL Argeş, nu are mai mult noroc în dragoste. Dacă prima sa căsnicie i-a fost stricată tocmai de naşul de cununie, ministrul de finanţe Sebastian Vlădescu, în cea de-a doua, vina pare împărţită. Frumoasa sa soţie, manechinul Valentina Pelinel, părea să vrea mai mult pe la New York, în timp ce Boureanu era mai ataşat de politichia, fetele şi chefurile de Bucureşti. Oricum, acum e în căutarea celei de-a treia mirese, drept pentru care bate cluburile cât e noaptea e lungă şi testează toate domnişoarele disponibile.
Tot democrat-liberal, adică de dreapta, a fost, pentru o vreme, şi Tămagă junior. După ce a fost căsătorit câţiva ani cu Flavia, fiica stomatologului Flavius Beşliu, uniunea s-a stricat – pe motiv de infidelitate, au spus gurile rele. Tămagă era la un pas de o a doua nuntă dar, doar cu o săptămâna înainte de fastuoasa ceremonie programată a avea loc pe  Costa de Azur, s-a despărţit de Cristina Prodănel, fiica omului de afaceri piteştean Cristi Prodănel. Iar scenariul s-a repetat la indigo, doar doi ani mai târziu, şi cu prezentatoarea TV Daiana Anghel, ce părea a fi aleasa! Dar nu a fost!

Social-democraţii argeşeni, mai fideli decât colegii lor de dreapta

De cealaltă parte, în tabăra social-democraţilor, numărul divorţaţilor şi al recăsătoriţilor este infinit mai mic faţă de politicienii de dreapta din Argeş: doar doi!
După modelul său în politică, Victor Ponta, al cărui consilier este, deputatul Mircea Drăghici a renunţat şi el la prima căsnicie, ce nu prea avea de-a face cu politica, pentru a-şi lua consoartă cu aceleaşi preocupări. Dacă Victor a luat-o pe Daciana, Mircea a decis să facă pereche cu asistenta acesteia de la Parlamentul European, Georgiana, fostă Popescu, preşedintă a tineretului social-democrat argeşean.        
Cel de-al doilea de la PSD este fostul viceprimar din Costeşti, Marian Niţă, care şi el are bifat un divorţ.                             

Comments

comments

DISTRIBUIȚI