Din 15 iunie, tarifele de roaming vor fi egale cu cele naţionale

0
370

 

Începând cu data de 15 iunie 2017, cetăţenii din întreaga Uniune Europeană îşi vor putea folosi dispozitivele mobile în timpul călătoriilor lor pe teritoriul Uniunii Europene, la aceleaşi tarife de care beneficiează în ţara lor.

După ce Parlamentul, Consiliul şi Comisia Europeană au convenit la începutul lunii aprilie asupra modalităţilor de reglementare a pieţelor angro de roaming, tarifele de roaming vor fi plafonate la 3,2 eurocenţi/minut pentru apeluri şi la 1 eurocent/SMS, urmând ca, în ceea ce priveşte transferul de date mobile, costul acestora să fie plafonat la 0,05 euro pentru fiecare Mb de date consumat.

Începând din 2007, Comisia Europeană a contribuit cu succes la reducerea tarifului plătit de consumatori pentru serviciile de roaming. Acest lucru a schimbat obiceiurile multor europeni care anterior îşi închideau telefoanele mobile atunci când călătoreau. În 2013, Comisia Europeană a înaintat o propunere legislativă menită să elimine tarifele de roaming pentru cetăţenii care călătoresc periodic în UE. În octombrie 2015, Parlamentul European şi Consiliul au convenit asupra faptului că aceasta ar trebui să intre în vigoare la 15 iunie 2017.

Începând cu 15 iunie 2017, veţi putea să vă folosiţi dispozitivul mobil atunci când călătoriţi în UE la aceleaşi tarife ca în ţara de origine, cu alte cuvinte, să beneficiaţi de roaming la tarife naţionale, în limita politicilor de utilizare echitabilă ale operatorilor. De exemplu, dacă plătiţi pentru un pachet lunar de minute, SMS-uri şi date în ţara dumneavoastră, orice apel vocal, SMS şi sesiune de transfer de date efectuate în timp ce călătoriţi în alte state membre ale UE vor fi deduse din acest volum ca şi cum aţi fi acasă, fără taxe suplimentare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here