Joi a fost jale mare şi la Poienarii de Muscel. Diana Enache, tânăra de 24 de ani care a decedat în incendiul de la Clubul Colectiv produs vineri seara, a fost condusă pe ultimul său drum pe pământ.

Îmbrăcată în rochie de mireasă şi zâmbitoare, ea a fost înmormântată într-o zi frumoasă şi plină de soare, contrastând puternic cu întunericul din sufletele celor prezenţi.

La poarta familiei greu încercate s-a adunat o mare de oameni, de la prietenii şi colegii de şcoală ai Dianei până la autorităţile locale şi judeţene. Florile de nuntă prinse cu petalele în jos au fost semnul unei înmormântări mai mult decât speciale iar sicriul a trebuit scos afară  pentru că în casă nu ar fi încăput toţi cei ce au dorit să îşi ia rămas bun de la fată.
Slujba de înmormântare a fost ţinută preoţii din comună cărora li s-au alăturat mulţi colegi din zonă, inclusiv protopopul de Muscel, Petre Moşoianu, dar şi Arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului, Î.P.S. Calinic, însoţit de protosinghelul Caliopie şi stareţul Mănăstirii “Negru Vodă” din Câmpulung. Colegii Dianei au ținut un discurs despre felul ei minunat de a fi, după care, în cântec de clopot, sicriul a fost așezat în pământul din care am fost plămădiți de către Bunul Dumnezeu. În covor de flori şi coroane depus în jurul sicriului Dianei a fost pusă la loc de cinste şi coroana cu mesaj de condoleanţe trimisă de preşedintele României Klaus Iohannis.

“Viața noastră, zi cu zi este un mare dar de la Dumnezeu. Faptul că suntem, că privim, că respirăm, că iubim sau că suntem îndurerați – ca astăzi – este încercarea pe care o primim, cu multă iubire și bunătate, din partea lui Dumnezeu, pentru a ne întări în credință. Am aflat cu multă tristețe în suflet de vestea trecerii din Grădina Maicii Domnului – această frumusețe a lumii văzute – în Țara de peste Veac, a tinerei Enache Elena Diana, în urma producerii unui tragic incendiu la clubul Colectiv din București. Dumnezeu a binecuvântat venirea sa în lumea aceasta, în ziua de 10 septembrie a anului 1991, în Municipiul Câmpulung Muscel, Județul Argeș din părinți creștin ortodocși, Eleodor și Cristina Enache. Pentru tânăra Enache Elena Diana, timpul s-a oprit pentru o clipă în ziua de 30 octombrie 2015, pentru a reporni mai apoi în Împărăția Luminii necreate. Poate că Dumnezeu a dorit să mai adauge un suflet curat în ceata celor care prin credință și puritate au câștigat cununa veșniciei lui Dumnezeu. Ne rugăm Mântuitorului Hristos, Biruitorul morţii şi Izvorul vieţii veşnice, să aşeze sufletul roabei Sale, Enache Elena Diana, împreună cu drepţii, unde nu este durere, nici întristare nici suspin, ci viaţă fără de sfârşit, iar familiei îndoliate și tuturor celor ce au cunoscut-o şi au preţuit-o să le dăruiască mângâiere şi întărire sufletească. Veșnică să-i fie pomenirea din neam în neam!”,  a scris Î.P.S Calinic.

Diana Elena era singurul copil al familiei Eleodor și Cristina Enache şi studia în Bucureşti, la Facultatea de Matematică-Informatică din cadrul Universității București. Ea a murit, împreună cu o prietenă, în tragedia petrecută în Clubul Colectiv din Bucureşti. Cele două fete au fost găsite ţinându-se  de mână în toaleta clubului, unde au fost surprinse de declanşarea incendiului. Flăcările nu le-au ajuns absolut deloc, însă gaze toxice pe care le-au inhalat le-a adus moartea.

Dumnezeu să o odihnească în pace!

Comments

comments