Ce este Blefaroplastia? Blefaroplastia este intervenția chirurgicală de îndepărtare a excesului de piele de la nivelul pleoapei și, dacă este cazul, a excesului de grăsime de la nivelul inferior al acesteia.

Când pielea își pierde din elasticitate și fermitate, primele semne ale îmbătrânirii se observă chiar la nivelul ochiilor. Blefaroplastia reușește să șteargă expresia obosită de pe chip și întinerește cu până la 10 ani.

Ce persoane sunt potrivite pentru această intervenție

Chirurg estetician Vangelis Vasalos:  “€Intervenția se adresează în special persoanelor de peste 35 de ani cu o condiție bună de sănătate, în mod deosebit în cazurile în care aspectul de “徘leoapă căzuta” este accentuat și afectează vederea prin reducerea câmpului vizual.
Pot apela și persoanele mai tinere la această procedură care, sub influența genetică, prezintă cădere excesivă a pleoapelor sau pungi sub ochi.
Persoanele care prezintă probleme de ordin circulator, diabet sau probleme la nivelul ochilor (cum ar fi uscarea sau lăcrimarea excesivă) trebuie să discute înainte de intervenție cu chirurgul plastician despre riscurile acestei intervenții.

Etapele de desfășurare ale intervenției

Intervenția se poate desfășura sub anestezie locală sau generală, cu sedare intravenoasă și durează între 1- 2 ore dacă se intervine atât la nivelul pleoapei superioare, cât si la nivelul inferior al acesteia.
Intervenția la nivelul pleoapei se face printr-o incizie alungită care urmăreste cutele naturale ale ochiului, se îndepartează excesul de piele și grăsime și se inchide incizia cu suturi foarte fine.

Daca sub pleoapa inferioară este un exces de grăsime, se poate recurge la o incizie direct sub linia genelor pentru rearanjarea stratului de grasime și a muschilor. Pentru persoanele mai tinere, abordarea transconjunctivală este cea mai potrivită pentru îndepărtarea grăsimii, deoarece incizia se face sub piele, cicatricile nefiind vizibile.

Dupa intervenție se recomandă menținerea poziției capului ridicată și aplicarea unor comprese reci la nivelul pleoapelor, pentru o vindecare mai rapidă. Se vor evita activitățile care intensifică uscarea ochilor cum ar fi cititul, folosirea calculatorului sau folosirea lentilelor de contact. Deoarece sensibilitatea la nivelul ochilor este ridicată, se recomanda purtarea unor ochelari de protecție și evitarea activităților fizice intense timp de 2 săptămâni.
O altă indicație foarte importantă este evitarea expunerii la soare în primele 6 sau chiar 9 luni după intervenție.
Se poate reveni relativ rapid la activitățile zilnice, iar firele de sutură se scot la 3-7 zile după intervenție. Este foarte important să urmați sfaturile medicului după intervenție și asteptările dumneavoastră să rămână realiste în privința rezultatelor”.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI