DGA Argeş a arestat un fost lucrător SRI pentru trafic de influenţă

Poliţiştii argeşeni de la Direcţia Generală Anticorupţie Argeş au prins în flagrant delict un fost angajat al SRI când primea bani contra promisiunii că va interveni pentru a ajuta o persoană să se angajeze în Ministerul Afacerilor Externe.

 

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş, procurorii acestei structuri, împreună cu ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie Argeş, poliţiştii din Argeş şi ofiţeri SRI Argeş l-au prins în flagrant, joi, pe un bărbat care primea bani de la o denunţătoare căreia îi promisese că o va ajuta să se angajeze în Ministerul Afacerilor Externe.

Fostul angajat SRI, de fel din Drobeta Turnu Severin, în vârstă de 46 de ani, a primit 500 de lei fără să știe că banii erau marcați de anchetatori, dintr-un total de 3000 pe care îi ceruse pentru a „柮ezolva”・cu angajarea.

El fost ridicat din trafic şi dus la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș. Procurorii au emis pe numele acestuia un mandat de reținere pentru 24 de ore. Anchetatorii bănuiesc că ar avea mai multe victime pe care le-ar fi păcălit în același mod, cu o legitimație falsă.

Bărbatul nu este la prima abatere. Acesta a mai fost prins, în 2010, în timp ce primea suma de 6.000 de euro pentru a interveni pe lângă două judecătoare în scopul soluționării favorabile a unui dosar, fiind condamnat la patru ani cu executare pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here