Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Argeş, autorităţile locale de la Curtea de Argeş, etimează că, la fel ca în anii trecuţi, circa 10.000 de persoane vor participa la manifestările religioase de vineri şi sâmbătă, la Mânăstirea Curtea de Argeş.

 

Pentru că la sărbătoare sunt aşteptaţi pelerini din toate zonele ţării, autorităţile au stabilit locuri speciale de campare şi parcare pentru aceştia. Pelerinii vor putea campa în zona Grupului Şcolar Agricol “Constantin Dobrescu”, pe Bulevardul Basarabilor din municipiul Curtea de Argeş şi în zona stadionului din comuna Valea Iaşului. De asemenea, cei care vor merge la Curtea de Argeş cu autoturismul vor putea parca fie în Curtea de Argeş, pe Bulevardul Basarabilor şi pe strada 1 Decembrie, fie pe stadionul comunal din localitatea Valea Iaşului.

De asemenea, autorităţile anunţă că este interzisă camparea în incinta şi în zonele adiacente lăcaşului de cult şi că nu este permisă comercializarea băuturilor alcoolice de către firmele din zona adiacentă mănăstirii, în intervalul desfăşurării slujbelor religioase şi procesiunilor.

Pe perioada sărbătorii Adormirii Maicii Domnului, 60 de jandarmi vor asigura măsurile de ordine la Curtea de Argeş.

Comments

comments