Dezastru în industria ospitalității: aproape o treime din personalul angajat a fost concediat. 30% din personalul din industria ospitalității a fost deja disponibilizat în urma măsurilor luate în contextul epidemiei de COVID-19, a afirmat la Radio România Actualități consultantul HORECA, Mircea Drăghici.

El a precizat că redeschiderea restaurantelor cu privire la care guvernul va lua o decizie în această săptămână este o măsură firească.

Mircea Drăghici: Având în vedere că vine sezonul rece, nu poţi să ții lucrurile închise și să îi trimiți pe oameni pe terase când afară începe ploaia. Este o decizie foarte, foarte târzie care vine momentul, practic, în momentul în care a apărut şi o măsură de protest, Industria a venit cu soluţii, cu propuneri pentru a nu pune în pericol pe nimeni. Mai sunt câteva luni şi se termină anul. Toate aceste măsuri erau în primul rând pentru a păstra angajaţii care sunt trainuiţi bine şi care oferă nişte servicii pe care toţi le apreciază. Numai punem problema unui profit.

Mircea Drăghici nu s-a declarat foarte optimist nici în ceea ce priveşte sezonul de iarnă.

Mircea Drăghici: Trebuie mai întâi să vedem ce fel de măsuri vor trebui luate pentru a se deschide aceste restaurante şi trebuie văzut exact ce suprafață va fi disponibilizată pentru a asigura aceste măsuri de distanţare şi abia după aceea putem să facem calculele să vedem exact ce se poate obţine. Fiecare posesor de business îşi va face propriile calcule să vadă dacă închide sau deschide în perioada rece.

Comments

comments