Ploile torențiale de noaptea trecută au provocat inundații de proporții în orașul Pitești, întreg județul Argeș aflându-se sub cod galben de ploi și vijelii de ieri după-amiază și până astăzi la ora 12.00. Jumătate din oraș a fost inundat după ce canalizarea nu a mai făcut față cantităților prea mari de precipitații. Pe bulevardele Nicolae Bălcescu și Calea Bascov, șuvoaiele de apă aproape că au acoperit mașinile parcate, iar unele autoturisme au fost purtate pe o distanță de mai bine de 20 de metri.

Conform prefectului de Argeş, Cristian Soare, pe strada Gârlei din Piteşti apa a atins și doi metri înălțime, o femeie de 70 de ani și fiul ei cu dizabilități au fost salvați de pompieri, care au intervenit cu bărci pentru a-i evacua din locuința înconjurată de ape. ”ISU Argeș a intervenit la inundații cu 11 autospeciale, 12 motopompe, patru autocamione și peste 100 de pompieri. Și la această oră, ISU Argeș are pe străzile afectate echipaje de intervenție care acționează cu motopompe pentru tragerea apei”, a declarat purtătorului de cuvânt al ISU Argeș, Mădălina Epure.

„Sunt mai multe case inundate şi altele în pericol de a fi inundate pentru că la aceste cantităţi de apă,ploaia care a durat şase ore, canalizările nu au mai făcut faţă. S-au adăugat şi frunzele căzute şi avem astfel de situaţie”, a declarat Tudor Pendiuc, primarul oraşului Piteşti.

La Băbana 50 de gospodării au fost inundate

Și în comunele Buzoeşti şi Miceşti a fost nevoie de intervenția pompierilor, care au salvat cu ajutorul bărcilor pneumatice două persoane. Probleme similare s-au înregistrat și în localitățile Costești și Curtea de Argeș, iar la Băbana, primarul Bebe Ivan a declarat că aproximativ 50 de gospodării din localitate au fost inundate, iar ploile încă nu s-au oprit în zonă. Edilul a decis evacuarea oamenilor din calea viiturii, provocată de un pârău care a ieșit din matcă.

Zonele afectate de inundaţii

Piteşti

Str. Trivale (2 gospodării)

Str. Căpitan Cuţui (Redacţie ziar Curierul Zilei)

Str. Calea Drăgăşani (1 gospodărie)

Str. Câmpului (1 gospodărie)

Str. Găvenii (curtea COMPLEXULUI COMERCIAL,, JON”, COMPLEXUL COMERCIAL ,, DEDEMAN’’ şi 2 apartamente aflate la parterul blocului P1,)

Str. Gârlei (13 gospodării) (evacuarea apei din subsolul blocului PS 1 )

Str. Livezilor (1 gospodărie)

Str. Schitului (2 gospodării)

Str. Turceşti subofiţeri (2 gospodării)

Str. George Coşbuc (1 gospodărie)

Str. Mihai Mihăileanu (3 gospodării)

CET NORD (Subsol tehnic)

Str. Nicolae Bălcescu(Firma ,,ATLAS’’ şi 2 gospodării)

Str. George Coşbuc (8 gospodării)

Au fost evacuaţi cu ajutorul bărcii pneumatice de salvare două persoane cu handicap:-Florea Marius de 36 de ani şi Florea Gheorghiţa de 70 de ani.

Curtea de Argeş

Str. Valea Danului (decolmatare canal stradal)

Str. Fabricii nr. 121 (3 gospodării)

Str. Daniel Sterescu(2 gospodării )

Costeşti

Str. Biserica Nouă – Costeşti (1 gospodărie)

Str. Industriei se acţionează (1 gospodărie)

Mioveni – str. Pieţei(decolmatare canal stradal)

Com. Miceşti – Sat Miceşti(evacuare autoturism marca LOGAN blocat în Pârâul Păuleasca). 1 persoană rămasă blocată în autoturism căzut în Pârâul Păuleasca CIOBANU Tatiana de 55 ani.

Com. Valea Danului – Sat Valea Danului(2 gospodării )

Com. Buzoieşti – Sat Şerboieni(1 gospodărie). A fost salvat un minor de 16 ani.

Com. Bradu – 1 gospodărie

Com. Budeasa – 2 gospodării afectate

TOTAL JUDEŢ

4 municipii /oraşe; 5 comune; 19 străzi; 45 gospodării; 2 obiective comerciale; CET PITEŞTI (Subsol tehnic)

Blocuri locuinţe: subsolul blocului PS 1; 2 apartamente aflate la parterul blocului P1)

Reţele electrice: 35 Puncte de transformare pe linie electrică aeriană 20 KV Vlăcele-Drăganu (Comunele Merişani, Drăganu, Cotmeana) cu 1414 abonaţi.

Total forţe de intervenţie: 11 Autospeciale de lucru cu apă şi spumă; 4 Autocamioane de intervenţie; 11 Motopompe remorcabile, 2 Motopompe transportabile; 2 Ambulanţe SMURD; 11 ofiţeri; 106 subofiţeri; 14 echipe CEZ Electrica; 75 angajati ai IPJ cu 35 de auto.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI