Destinul uluitor al unui copil abandonat de mamă la naștere. A terminat Academia de Poliţie, iar acum e ofiţer

Cosmin Neleţ, un tânăr crescut în sistemul de protecție, a absolvit zilele trecute Academia de Poliţie, iar acum este ofiţer la Jandarmerie. Cosmin a crescut împreună cu fratele său geamăn, Ionuţ, într-un centru de plasament până la şase ani, fiind apoi mutat la Complexul de Servicii pentru Copilul în Dificultate Câmpulung.

Cea mai tristă zi pentru el nu a fost de Crăciun sau de Paște, atunci când fiecare dintre noi ne strângem în jurul familiei. Cea mai tristă zi pentru el a fost de 8 Martie. Vedea copii cu buchete de flori în brațe și și-ar fi dorit și el să fie ca ei… să aibă șansa de a spune:

– La mulți ani, Mama! Te iubesc!

Toată copilăria a trăit cu speranța că va ajunge să-i sărute mâna mamei, apoi să o îmbrățișeze.

Din păcate, Cosmin nu a putut trăi astfel de momente. A fost abandonat încă de la naștere, împreună cu fratele său geamăn, ajungând într-un centru de plasament.

Zilnic a trăit cu durerea abandonului și a lipsurilor.

Cosmin și-a găsit liniștea în Teologie, domeniu pe care l-a și studiat la Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Justin Patriarhul” Câmpulung Muscel, însă, dorința sa puternică era să îmbrace haina militară și, în timpul pandemiei, începe să studieze istoria. Marele lui vis a fost să urmeze cursurile Academiei de Poliție, arma Jandarmi.

Vrei să dai la Academia de Poliție? l-a întrebat un amic.

Aș fi cel mai fericit om de pe pământ dacă aș reuși.

– Și nu faci meditații?

– Încerc fără, i-a răspuns Cosmin fiindu-i rușine să-i spună că el și fratele lui abia aveau bani de mâncare.

Fără bani de meditații, Cosmin învață singur și se prezintă la examen.

Tânărul reușește să treacă cu brio de toate probele de admitere la Academia de Poliție și să-și vadă VISUL împlinit. Zilele trecute, Cosmin a depus jurământul militar, devenind ofițer și arătând tuturor că dacă vrei cu adevărat, nimic nu este imposibil.

La ceremonia de absolvire i-au fost alături diriginta din liceu, educatori din centrul de plasament (Complexul de Servicii pentru Copilul în Dificultate Câmpulung) și un fost jandarm din Argeș, persoana care l-a îndrumat, i-a fost alături și continuă să-l sprijine ca un adevărat tată.

Cosmin este de acum în slujba oamenilor, așa cum și-a dorit dintotdeauna și este pregătit să ofere acestora siguranță, ceva de care el nu a avut parte niciodată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.