Marți, 26 septembrie, în Comisia de Cultură a Parlamentului s-a dezbătut proiectul de lege privind achiziționarea imobilului – conacului Brătianu – Florica (Vila Florica) din Ștefănești de către Ministerul Culturii. Deși nu face parte din Comisia de Cultură, deputatul argeșean Nicolae Georgescu a fost prezent la dezbatere, alături de alți parlamentari din Argeș, cu toții dorind susținerea acestui proiect.

Contactat telefonic, deputatul PSD Nicolae Georgescu ne-a declarat: ”Am fost prezent astăzi, alături de mai mulți colegi, parlamentari din Argeș, la dezbaterea proiectului de lege privind achiziția Vilei Florica din Ștefănești, pentru a susține acest demers. Comisia de Cultură a dat aviz favorabil pentru achiziția imobilului de către Ministerul Culturii, o veste foarte bună și mult așteptată de toți argeșenii, Vila Florica fiind locul unde s-au luat unele dintre cele mai mari decizii privind istoria României”.

Transformarea casei de la Florica a început în 1858, după ce Ion Brătianu s-a căsătorit cu Pia Pleşoianu, noua familie stabilindu-şi căminul la ţară. Pentru ei era important ca viitorii copii să crească într-un mediu sănătos. Dintr-o casă cu patru camere şi o pivniţă pentru vin, Ion Brătianu a construit un conac cu parter, etaj și o terasă deschisă. De-a lungul vremii, la Florica au ajuns personalități marcante din istoria României, printre care Regele Carol I și Regele Ferdinand.

Comments

comments