Anchetă comună – Poliția Română – Poliția Londoneză. Percheziții în Argeș într-un dosar de proxenetism

Anchetă comună – Poliția Română – Poliția Londoneză: Rețea de trafic de persoane destructurată. Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate şi procurorii D.I.I.C.O.T. din Dâmbovița, în cooperare cu autorităţile din Marea Britanie, au efectuat, în cadrul echipei internaţionale comune de anchetă (JIT), acţiuni comune în vederea destructurării unei reţele de criminalitate organizată specializată în trafic de persoane, proxenetism și spălare de bani.

”În urma a 13 percheziţii desfăşurate în această dimineaţă, au fost indisponibilizați 39.850 de lei, 1.000 de euro, 15 telefoane mobile și 5 autoturisme, utilizate de bănuiți. Pe 26 septembrie, polițiștii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Dâmbovița, sub coordonarea D.I.I.C.O.T – Biroul Teritorial Dâmbovița au efectuat 13 percheziții domiciliare, dintre care 9 pe raza județului Dâmbovița, două în Argeș și două în București, la persoane bănuite de constituirea unui grup infracțional organizat, specializat în trafic de persoane, proxenetism și spălare de bani.

În sarcina bănuiților s-a reținut că, începând cu anul 2011, aceștia ar fi racolat tinere, pe care le-ar fi exploatat în vederea practicării prostituției în Marea Britanie și Irlanda. În cauză, la data de 19 septembrie, poliția londoneză a efectuat 5 percheziții la 4 bordeluri clandestine şi la o reşedinţă, unde au fost identificate 8 persoane bănuite şi 6 tinere care practicau prostituția.

În urma cercetărilor efectuate, cei 8 membri au fost arestaţi, pentru săvârşirea infracţiunilor de conspiraţie la trafic de persoane, conspiraţie la proxenetism (controlul prostituţiei) şi conspiraţie la spălarea banilor. Din echipa internaţională comună de anchetă (JIT), au făcut parte poliţişti din cadrul S.C.C.O. Dâmboviţa şi un poliţist din cadrul I.P.J. Dâmboviţa şi procurorul român de caz.

Până în prezent, de la domiciliile bănuiților au fost indisponibilizați 39.850 de lei, 1.000 de euro, 15 telefoane mobile, cartele SIM și mai multe înscrisuri și documente. Totodată, au fost indisponibilizate și 5 autoturisme utilizate de bănuiți. Vor fi puse în aplicare 13 mandate de aducere, persoanele depistate urmând a fi conduse la sediul parchetului pentru audieri și dispunerea de măsuri legale.

La percheziții participă 33 de polițiști din structurile de combatere a criminalității organizate Dâmbovița, Ploiești, Pitești, Brașov și Teleorman, 6 poliţişti din cadrul I.P.J. Dâmboviţa, sprijiniți de jandarmi din Dâmbovița și Argeș. Acţiunea beneficiază de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul I.G.P.R. .

La nivelul Ministerului Afacerilor Interne a fost realizat și se implementează un TASK FORCE pentru prevenirea și combaterea criminalității transfrontaliere cu autori sau victime cetățeni români”, se arată în comunicatul transmis de Poliția Română.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here