SCANDAL Supărat pe ţigănia din ultimele săptămânii, deputatul Mădălin Voicu cere, printr-un proiect de lege, interzicerea folosirii însemnelor regale, cu excepţia Casei Regale a României. În replică, Dan Stănescu a spus că are documente în acest sens, susţinând că el şi familia sa din Costeşti sunt urmaşii unui rege din Spania şi că, de fapt, de acolo au moştenit sânge albastru. „Nimeni nu o să ne ia nouă dreptul la monarhie”, a mai spus Regele din Costeşti.

Supărat pe ţigănia din ultimele săptămânii, deputatul Mădălin Voicu cere, printr-un proiect de lege, interzicerea folosirii însemnelor regale, cu excepţia Casei Regale a României. Proiectul de lege al lui Voicu cere interzicerea Casei Regale în rândul comunităţii romilor şi recunoaşterea doar a Casei Regale a României. Voicu îşi motivează demersul prin faptul că “acest circ”, apărut după moartea lui Florin Cioabă, “denaturează imaginea” romilor. “M-a afectat atât de mult tot circul ăsta care s-a întâmplat, încât am luat decizia, ca ţigan, să nu mai fiu de acord cu astfel de bazaconii care ne denaturează imaginea. (…) E un circ şi o bătaie de joc care ne denaturează pe noi, romii”, a spus deputatul la Antena 3.
“Am avut o senzaţie destul de nefirească, ca să fiu delicat, şi incomodă în ultimele săptămâni, vizavi de evenimentele din familia Cioabă şi nu numai. Şi trebuie să spun că am suportat şi o ruşine în acelaşi timp, fiind şi eu tigan, lucrurile astea m-au afectat într-un mod vizibil, şi cred că nu numai pe mine. De aceea am să propun un proiect de lege, o iniţiativă, care să interzică explicit folosirea de însemne şi efecte ale regalităţii, şi mă refer la ceea ce noi numim istoric Casa Regală din România, condusă de Regele Mihai, şi unde lucrurile trebuie rezolvate în mod civilizat pentru ca altfel vom avea numai lucruri rele de tras”, a spus mai parlamentarul PSD, citat de protv.ro. Mai mult decât atât, în timpul emisiuni de la Antena 1, a fost invitat telefonic şi Regele ţiganilor din Costeşti, Dan Stănescu, care a fost luat la întrebări de Mădălin Voicu. Deputatul l-a întrebat pe Stănescu de unde şi până unde au ajuns ei să se autoproclame regi, când nu au nicio legătură cu această demnitate. În replică, Dan Stănescu a spus că are documente în acest sens, susţinând că el şi familia sa din Costeşti sunt urmaşii unui rege din Spania şi că, de fapt, de acolo au moştenit sânge albastru.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI