PARLAMENTAR…IMOBILIAR La prima vedere, deputatul Bogdan Niculescu-Duvăz pare unul dintre cei mai săraci parlamentari de Argeş. În realitate, însă, deputatul PSD construieşte în Bucureşti un imobil de 8 etaje într-o zonă rezidenţială, lângă Parcul Herăstrău. Impus de la Bucureşti drept candidat pe colegiul Piteşti Centru – Trivale, Albota şi Moşoaia, Bogdan Niculescu-Duvăz a câştigat postul de parlamentar în 2008 doar pentru că primarul Tudor Pendiuc s-a implicat în campania sa electorală.Fără sprijinul lui Pendiuc, cel care s-a şi pozat pe afişele electorale cu Duvăz, sub sloganul „Garantat Pendiuc”, politicianul paraşutat de la Bucureşti nu ar fi ajuns niciodată parlamentar.

Deşi este deputat PSD de Argeş, Bogdan Niculescu-Duvăz s-a remarcat în activitatea politică a judeţului mai mult prin… absenţă. Lipsa sa de preocupare atât pentru treburile judeţului- ale cărui interese ar fi trebuit să le apere în Parlament – cât şi pentru prezenţa în colegiul pe care îl reprezintă este binecunoscută. Explicaţia cea mai probabilă este că nu mai are timp pentru argeşeni, fiindcă e prea ocupat cu propriile afaceri, mai mult sau mai puţin la vedere!
În timp de criză economică profundă, când toată lumea strânge cureaua, deputatul Duvăz, împreună cu fiica sa cea mică, Catinca, şi nişte misterioşi investitori pe care nu vrea să îi deconspire, s-a apucat de construcţia unui bloc de locuinţe de nu mai puţin de 8 etaje, dintre care 3 în subteran. Imobilul, unul de lux, e în plină construcţie într-una dintre zonele rezidenţiale exclusiviste ale Capitalei şi este evaluat de specialiştii în imobiliare la peste 3 milioane de euro. Imobilul va avea trei etaje în subsol, parter şi alte patru etaje suprateran. Potrivit datelor oficiale, termenul de execuţie este de 24 de luni din data începerii efective a construcţiei, respectiv 13 iulie 2012.
Bogdan Niculescu-Duvăz a ales să-şi construiască blocul de milioane de euro pe locul vechii case părinteşti, situată pe strada Emanoil Porumbaru, la nr. 84, stradă paralelă cu Bulevardul Aviatorilor, vizavi de Parcul Herăstrău.
Conform declaraţiei sale de avere, deputatul a moştenit casa părintească, de 240 de metri pătraţi, iar în anul 2003, prin intermediul soţiei, a cumpărat şi casa vecină, de la nr. 82, o vilă de 145 de metri pătraţi. Anul trecut, el a donat casa cumpărată în 2003 fiicei sale, Catinca, după care, la scurt timp, a demolat cele două imobile şi imediat a început construcţia blocului. Însă, în declaraţia de avere nu apare nicio menţiune despre imobil. Şi nici dacă a luat vreun credit ca să îşi poată permite să îl construiască.
Despre acest capitol, Bogdan Niculescu-Duvăz a declarat presei centrale că banii îi aparţin unui investitor. „Într-adevăr, anul acesta, imobilul nu mai apare în declaraţia de avere fiindcă l-am demolat anul trecut, când am început construcţia blocului. Anul acesta, apare numai terenul. Cu părere de rău, nu vă pot spune cât costă, pentru că este un contract privat între noi şi un investitor. Este o chestiune privată, care se desfăşoară conform PUZ-lui”  a spus acesta.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI