Cele mai neobişnuite propuneri pentru Fiii şi Fiicele Argeşului, Diplome de Excelenţă şi titlul de Cetăţean de Onoare Evenimentul cel mai aşteptat al anului în Argeş este, fără îndoială, „Sărbătorile Argeşului şi Muscelului”, unde, pe lângă spectacole organizate, pe 1 septembrie, la Muzeul Goleşti, se decernează premii la trei secţiuni: Fiii şi Fiicele Argeşului, Diplome de Excelenţă şi trofeul cel mare, titlul de Cetăţean de Onoare al judeţului.

Pentru a împrăştia orice urmă de suspiciune, care ar putea plana asupra nominalizării unora sau altora, la mult râvnitele distincţii, preşedintele Consiliului Judeţean, Constantin Nicolescu, a stabilit ca pentru ediţia din acest an orice cetăţean să poată propune pe oricine doreşte la un premiu, ba chiar să existe şi autopropuneri. Şi pentru că există această posibilitate, iar comisiile de validare ale CJ închid lista abia în această săptămână, ne-am gândit să facem şi noi câteva propuneri, toate validate de membrii redacţiei „Universul argeşean”.

Deputatul Cătălin Teodorescu îl propune pe Mircea Andrei la „Diploma de Excelenţă” pentru „excelenta” demisie pe care şi-a dat-o din PDL, lăsându-i astfel locul liber în fruntea partidului

Prima şi cea mai interesantă propunere ni s-ar părea să vină din partea actualului preşedinte al PDL Argeş, deputatul Cătălin Teodorescu, care l-ar putea propune pentru obţinerea „Diplomei de Excelenţă” pe fostul său şef, senatorul Mircea Andrei, care, prin demisia sa, i-a făcut marea „onoarea” de a ajunge şi el şef de partid. Tot pe Mircea Andrei l-ar putea propune chiar şi Constantin Nicolescu la titlul de „Cetăţean de Onoare”, pentru onoarea pe care a făcut-o judeţului, prin demisia din fruntea unui partid din Argeş.

Cristina Diculescu, propunere pentru notăriţa Ana Stan la obţinerea titlului de „Fiică a Argeşului”

O altă propunere aşteptată cu interes ar putea veni din partea Cristinei Diculescu, cea care, dacă ar lăsa orgoliul de-o parte, ar putea cere nominalizarea fostei sale colege din PDL, Ana Stan, la titlul de „Fiică a Argeşului”. Asta pentru că, după ce notăriţa a reuşit să-i ia locul în fruntea organizaţiei de femei a PDL Argeş, Ana Stan a făcut o „mişcare populară” şi şi-a dat demisia din organizaţia portocaliilor de la Argeş, lăsându-i astfel cale deschisă Cristinei Diculescu, pentru reîntoarcerea în fruntea muierilor pedeliste.

Istrătescu l-ar putea lua în cătare, la o nominalizare, pe Gogu Davidescu, după ce i-a tras scaunul de sub fund

„Fiu al ploii”, pardon, „Fiu al Argeşului” ar putea deveni şi Gogu Davidescu, dacă şeful vânătorilor din Argeş, Constantin Istrătescu, l-ar propune pe fostul prefect. Şi asta pentru că nea Costică se numără printre puţinii oameni în viaţă ce au putut să-l facă pe Gogu, care, în vremea când era prefect, îl tot ameninţa pe şeful vânătorilor cu plângeri penale pentru matrapazlâcurile făcute la AJVPS Argeş. Vulpe bătrână, Istrătescu l-a ademenit pe Gogu că-i lasă locul în fruntea asociaţiei după ce nu va mai fi prefect, nadă pe care Davidescu a muşcat-o, numai că, la terminarea mandatului, în fruntea Prefecturii Argeş, nea Costică s-a răzgândit şi nu doar că nu i-a cedat locul, ba l-a dat şi afară din rândul vânătorilor argeşeni, trimiţându-l să vâneze câini şi pisici în loc de mistreţii şi fazanii cu care se obişnuise în perioada sa de glorie.

Ducele de Albota ar putea s-o ajute de Sorina Marin să devină „Fiică a Argeşului”

Dacă dragoste nu e, nimic nu e… şi cine s-a iubit mai mult în politica argeşeană dacă nu primarul din Albota, Ion Dumitru, şi fost adjunctă de la Agenţia pentru Protecţia Mediului Argeş, Sorina Marin, care, pe vremea când PDL-ul era la putere, i-a scos peri albi Ducelui până i-a eliberat un aviz de mediu pentru fonduri europene de un milion de euro privind asfaltarea drumurilor agricole. „Mi-a cerut să-mi cer scuze la Mircea Andrei şi să-i spun că ea este o fată extraordinară. Şi eu m-am conformat. I-am spus: «domnişoară Sorina Marin, eşti o fată extraordinară, dar nu pentru mine! Ai trădat, ai crescut alături de PSD, erai zero şi, pentru că n-ai primit o funcţie, te-ai dus cu alţii…»”, a declarat Ducele, la vremea aceea.

Omul de afaceri Cristi Prodănel îl propune ca „Fiu al Argeşului” pe Traian Tămagă, după ce acesta a caftit destul de serios o „fiică a judeţului”, pe Cristina Prodănel

Pentru că ne aflăm la închiderea ediţiei din această săptămână, iar timpul nu ne mai permite să intrăm în prea multe detalii, o să trecem repede în revistă alte câteva propuneri interesante, despre care noi credem că merită să fie studiate de comisiile de validare ale CJ. Prima ar fi cea de la secţiunea „Fiii şi Fiicele Argeşului” şi vine din partea omului de afaceri Cristi Prodănel, care îl propune ca „Fiu al Argeşului” pe Traian Tămagă, după ce acesta a caftit destul de serios o „fiică a judeţului”, pe Cristina Prodănel. Şi din partea organizaţiei PSD Argeş ar putea veni o propunere interesantă pentru un mare „fiu risipitor”, plecat din rândurile lor. Este vorba de Ştefan Lăzăroiu, cel care tot ce a agonisit sub sigla PSD a risipit, la „păcănele”, în PDL. Regele ţiganilor din Costeşti ar putea primi şi el o „Diplomă de Excelenţă” din partea preşedintelui CJ, Constantin Nicolescu, deoarece pe timpul funeraliilor Regelui Cioabă, supuşii Majestăţii Sale au oprit săpatul şanţurilor prin judeţ, aşa că nu mai există riscul ca Dan Stănescu să vină şi să ceară alţi bani, pentru alte săpături făcute aiurea prin comune. Gigi Axinte de la „Argecom” ar fi şi el o propunere de luat în seamă, dacă rectorul Ionel Didea ar cere nominalizarea sa ca „Cetăţean de Onoare”, pentru meritul că, după ce a lăsat Universitatea de Stat fără bani, mai nou, a lăsat-o şi fără un brevet de inventator la Geneva.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI