Deputaţii interzic afişarea stradală a promoțiilor la jocuri de noroc

Camerei Deputaților a votat, miercuri, un proiect de lege care interzice afișarea în public a cadourilor oferite la jocurile de noroc. Inițiativa mai prevede că toate câştigurile neridicate de participanţii la jocurile de noroc organizate de Loteria Română devin venituri ale instituției. „Se interzice afişarea în exteriorul locaţiilor de jocuri de noroc a valorilor sau bunurilor acordate prin bonusuri, promoţii sau «jack-pot»-uri reale sau simulate”, prevede un articol nou introdus de deputaţi în Legea privind adoptarea OUG 42/2015 pentru modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul jocurilor de noroc.

Potrivit iniţiatorilor, modificarea urmăreşte „protecţia consumatorilor din domeniu, în sensul în care prin afişarea in exteriorul locaţiilor a unor promoţii reale sau simulate, jucătorilor li se induce senzaţia ca pot câştiga mult mai mult la unii operatori, ceea ce duce la practici de încurajare a jocului”. De asemenea, aceste practici au fost considerate ca fiind neuniforme şi reprezintă „situaţii care pot da naştere la aspecte de neconcurenţialitate intre operatori”.

Proiectul de lege adoptat în Camera Deputaţilor mai prevede că toate câştigurile neridicate de participanţii la jocurile de noroc organizate de Loteria Română se constituie în venituri ale Loteriei Române.

Camera Deputaţilor este for decizional în acest caz, urmând ca legea să ajungă pe masa preşedintelui Klaus Iohannis pentru promulgare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.